Düşmana değil, tiyatroya ateş

Düşmana değil, tiyatroya ateş
Devlet Tiyatrolarına ait İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi, Stüdyo Sahne ve atölyelerin bulunduğu alanın yanına iş merkezi yapan inşaat firmasının çalışanları, ihtilaflı bölgeye çit çekmek istedi.

Devlet Tiyatrosu güvenlik görevlilerinin müdahalesi üzerine, inşaat firmasından yaklaşık 40 kişilik grup, silahla ateş ederek tiyatro bölgesine saldırıda bulundu.
Grubun, aralarında kadınların da bulunduğu güvenlik görevlilerini darbettiği iddia edildi. Kalp hastası olan örevlisi Sibel Özbilgin’in hastaneye kaldırıldı. DT Genel Müdürü Mustafa Kurt, tiyatroya gelerek incelemelerde bulundu. Olayın ardından kurumun avukatı Ahmet Duruekici ile kooperatif yetkilileri arasında da kısa süreli tartışma yaşandı. 
Duruekici, yaptığı açıklamada, bu alanın 60 yıldır Devlet Tiyatroları tarafından kullanıldığını belirterek, Büyükşehir Belediyesinin aplikasyon hatası sonucunda burada bulunan yeşil alanın yan parsele kaydırıldığını savundu. İşlemin iptali için dava açtıklarını, mahkemenin önce yürütmeyi durdurma kararı verdiğini, daha sonra bu kararın mahkemece reddedildiğini anlatan Duruekici, bu karara da itiraz ettiklerini ve konunun tekrar mahkeme aşamasında bulunduğunu dile getirdi. Kooperatifin daha önceki yürütmeyi durdurma kararını hiçe sayarak ağaçları katlettiğini, şimdi de mahkeme lehine sonuçlanmış gibi eylemlerine devam ettiğini öne süren Duruekici, kooperatif çalışanlarının kamu kurumuna silahlı ve sopalı girerek, güvenlik görevlilerini yaraladığını savundu.