Düşmanımızın umudu Erdoğan

Düşmanımızın umudu Erdoğan
Ermeni, Rum ve PKK hamisi ABD, sözde “açılım” politikasının devamı için Erdoğan’ın Çankaya Köşkü’ne çıkmasını bekliyor

Düşmanımızın umudu Erdoğan

Bir yandan Rumlar ve ABD, diğer yandan terör örgütü ile Ermeniler, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Çankaya Köşkü’ne çıkmasının kendileri açısından yararlı olacağını düşünüyor. Amerikan Ortodoks Kilisesi Ruhban Meclisi’nde konuşan ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden “Kıbrıs sorununu Erdoğan’la çözeceğiz” dedi. Biden, “Türk hükümetinin, Ada’daki fiili durumun ekonomik, askeri veya siyasi açıdan çıkarına olmadığını -soylu amaçlarla değil ama pratik nedenlerle- anlamaya başladığı kesindir. İki bölgeli iki toplumlu federasyon çözümünden Türkiye’nin önemli muhtemel menfaati vardır” dedi. Başbakan Erdoğan ile Kıbırıs konusunda işbirliğine değinen Biden, Türklere hakaret etmekten de geri durmadı. Türkiye’yi Ada’da işgalci olarak gösteren Biden,  ’Türk askeri Ada’ya ayak basmamalıydı “ ifadelerini de kullandı. KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da NTV’ye verdiği röportajda Kıbrıs Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis’in kendisine Kıbrıs sorununu Başbakan Erdoğan ile çözeceklerini söylediğini açıkladı. Eroğlu, “Anastasiadis bana ’Erdoğan cesur bir adamdır. Bizim isteklerimize yardımcı olacaktır. Onunla sorunlarımızı çözeriz. Eğer olmazsa KKTC’de 2015 seçimlerinde başka biri seçilir, o da bize daha cömert davanır’ dedi” ifadelerini kullandı. 

Öcalan’dan teşekkür
Bu arada,terör örgütünden de Erdoğan’a çeşitli vesilelerle teşekkürler geliyor. Son olarak bebek katili Abdullah Öcalan,  Başbakan Erdoğan’ın “bayram öncesi mutlaka çıkacak” dediği ve  terör örgütü PKK’ya siyasal statü sağlayan sözde çözüm sürecini yasal zemine oturtan yasa için teşekkür etti. Bir süre önce de Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, Başbakan Tayyip Erdoğan için, “Bu işi isterse en güçlü durdurur. O güçlü kimdir, şimdiki hükümettir. O hükümetin başı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Tarihin en güçlü hükümetinin başındaki isim isterse o iradeyi gösterir, buna gücü yeter ve bu sorunu da çözer. Ben onun bu işi çözeceğine inanıyorum” demişti.

Ermeni memnuniyeti
Bir başka Türk düşmanı ülke Ermenistan da, Erdoğan’ın başlattığı diyalog sürecinden memnuniyet duyduğunu açıklamıştı. Son olarak Erdoğan’ın  Ermeni yalanlarına ilişkin taziye mesajı yayınlaması Ermenileri ve onların destekçileri tarafından sevinçle karşılanmıştı. Ermeniler, bunun bir başlangıç olduğunu belirterek, “Soykırımı tanıma”, “tazminat” konularının da masaya geleceği konusunda iyimser olduklarını belirttiler. Salim Yavaşoğlu