Barzani pazarlık için geldi

Barzani pazarlık için geldi
Ankara’nın sık sık Habur Sınır Kapısı’nı kapatması, Irak hükümetinin kukla devlete para vermemesi nedeniyle zor durumda kalan peşmerge yönetiminin Başbakanı Barzani, borç istemek Türkiye’ye geldi

Parasız kalan Barzani Türkiye’ye yanaştı

Erdoğan ve Davutoğlu ile görüşen Barzani, borç talebinin yanı sıra, doğalgaz boru hattı sınır kapısını da gündeme getirdi.   

 

Barzani pazarlık için geldi

Türkiye’nin sık sık İbrahim Halil - Habur sınır kapısını kapatması, Irak hükümetinin anlaşılan parayı vermemesi nedeniyle zor durumda kalan Kuzey Irak’taki peşmerge yönetiminin Başbakanı Neçirvan Barzani, borç istemek için dün Türkiye’ye gelerek Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştü. İstanbul Dolmabahçe Sarayı’nda Başbakan Davutoğlu, saat 14.00’te ise Tayyip Erdoğan ile görüşen Barzani, “borç talebi”, “doğalgaz boru hattı” ve çatışmalar dolayısıyla Kuzey Irak ile Türkiye arasındaki İbrahim Halil - Habur sınır kapısının kapatılması dosyalarını günreme getirdi. Kuzey Irak’taki peşmerge reisi Mesud Barzani, 9 Aralık’ta resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya gelmiş ve sözde “Kürdistan” bayrağı ile karşılanmıştı.