Eczacılar Suriyelilere ilaç vermeyecek

Eczacılar Suriyelilere ilaç vermeyecek
Hatay Eczacılar Odası Başkanı Sedat Akgözcan, Suriyeli mültecilere verdikleri ilaçların parasını Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) alamadıklarını belirterek, sorunu çözümü için 20 Haziran’a kadar bekleyeceklerini söyledi.

Açıklama yapan Akgözcan, bu tarihe kadar somut bir adım atılmadığı takdirde, sorumluluğun AFAD’ta olacağını kaydetti. Suriyelilere verdikleri ilaç ücretlerini 195 gündür AFAD’tan alamadıklarını anlatan Akgözcan, şöyle devam etti:

SURİYELİLERE İLAÇ VERİLMEYECEK

"20 Haziran’a kadar bir gelişme olmaması halinde, o günden sonra Suriyeli mültecilere ilaç verilmeyecek. Suriye’de yaşanmakta olan savaş sonucu ülkemize sığınmış, sayıları 3 milyona ulaşan geçici koruma altındaki Suriyeli mültecilerden, ilimiz Hatay’da kaotik bölgeye yakınlığı nedeniyle nasibini alarak sayıları günden güne artan nüfusa ev sahipliği yapmaya devam etmektedir. Suriyeli misafirlerimize, ülkemize geldikleri günden bu yana kesintisiz sağlık ve ilaç hizmeti verdik. Bir çok sorun ve sıkıntıya rağmen, ihtiyaç duyulan ilaçları fedakarca karşıladık. Ancak bugün geldiğimiz sonsüreçte 195 gündür reçetelerimizin karşılığını alamadığımız gibi tek yetkili ve sorumlu olan AFAD ile yaptığımız her türlü girişim ve görüşme sonuçsuz kalmıştır."