Eda Nur Kaplan'a cinsel saldırı davasında sanıklara beraat!

Eda Nur Kaplan'a cinsel saldırı davasında sanıklara beraat!
Ankara'nın Çankaya ilçesinde bir binanın 15. katından atlayarak intihar eden Eda Nur Kaplan'ın ölümünden önce cinsel saldırıya uğradığı iddiasıyla görülen davada karar açıklandı.

Ankara''nın Çankaya ilçesinde bir binanın 15. katından atlayarak intihar eden Eda Nur Kaplan''ın ölümünden önce cinsel saldırıya uğradığı iddiasıyla görülen davada karar açıklandı.

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuklu sanık Yusuf Güzelyurt ve Mehmet Arduçoğlu ile Kaplan''ın annesi ve taraf avukatları hazır bulundu.

Daha önceki celsede mütalaayı açıklayan savcı, sanıklar Güzelyurt ve Arduçoğlu hakkında ''nitelikli cinsel saldırı'' suçundan 18 yıla kadar hapis cezası istedi. Karar öncesi son sözlerini söyleyen sanık Arduçoğlu, Kaplan ailesinin televizyon programlarında adalet aradığını, kendisinin ise adalet güveninin tam olduğunu ve suçsuz olduğunu belirtti. Diğer sanık Güzelyurt ise bütün delillerin ortada olduğunu ve verilen karara karşı boynunun kıldan ince olduğunu beyan etti. Tutuklu sanıkların beyanlarının ardından kararı açıklayan mahkeme, sanıklardan Arduçoğlu ve Güzelyurt''un beraatine hükmetti. 

AVUKATLAR TEHDİT EDİLDİ

Davayı takip eden Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği, sosyal medya paylaşımında, şu ifadeleri kullandı:

“#EdaNurKaplan duruşmasında sanıklar Yusuf Güzelyurt ve Mehmet Ardıçoğlu beraat ettirildi.

Edanur, cinsel saldırı sonrası şikayetçi olmuş, failler salıverildiği için intihar etmişti. Sanıklar mahkeme çıkışında avukatlarımızı tehdit etti. Ankara’yı başınıza yıkacağız.

Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi etkili soruşturma yükümlülüğünün yerine getirilmesi gerektiğini belirtir. Edanur 2 erkeğin cinsel saldırısına uğradı. Karakolda suç duyurusunda bulundu.

Şikayeti ciddiye alınmadı, adalete inancını kaybetti, yaşamına son verdi. Edanur’un cinsel saldırıya uğradığı odada hiçbir inceleme yapılmadı, cep telefonu, otelin kamera kayıtları dahi incelemeye alınmadı. Çocukluktan henüz çıkan Edanur’un şikayetiyle etkin soruşturma yürütmeyenleri, onu intihara sürükleyenleri tanıyoruz. Hesap sormaktan vazgeçmeyiz!”

SAVCI 18 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTEMİŞTİ

Bir önceki duruşmada mütalaayı açıklayan savcı, sanıklar Güzelyurt ve Arduçoğlu hakkında ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 18 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını istemişti. Savcı mütalaayı açıklarken, mağdurun kendisini savunamayacak durumda olduğunu da belirtmişti. 

NE OLMUŞTU?

Babasını küçük yaşta kaybeden ve sevgi evinde büyüyen Eda Nur Kaplan, 7 Ağustos gecesi sabaha karşı ablası Güler Kaplan''ın erkek arkadaşının Çankaya Alacaatlı Mahallesi''nde 15''inci kattaki evinin balkonundan atlayarak yaşamına son vermişti. Eda Nur intihardan önce cep telefonundan annesine "Anne küçük kızın bazı şeylere dayanamıyor artık. Kızını çok harcadılar. Kimseye bir şeyini anlatamadı. Hep içine attı. Ama o da çok birikti. Dayanamıyor artık. Hiçbir şeylerin güzel olacağına inancı kalmadı. Hakkımı yerde bırakmayın lütfen" mesajını göndermişti.

Kaplan''ın ölümüyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında intiharından 1 hafta önce kendisine cinsel saldırıda bulunduklarını ileri sürerek şikayette bulunduğu Yusuf Güzelyurt ve Mehmet Ardıçoğlu gözaltına alınıp, tutuklanmıştı.

İlgili Haberler