Edebiyata adanan ömür

Edebiyata adanan ömür
Ağustos ayında yitirdiğimiz yazarlardan olan ve “Karanlığa mum yakan adam” diye nitelendirilenMustafa Miyasoğlu; hayatını edebiyata adamışlardan biriydi.

Kayseri’de 1946 yılında doğan Miyasoğlu, ilk ve orta öğrenimini burada tamamladı.İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nden diploma alarak; 10 yıl liseöğretmenliği, 12 sene de üniversite okutmanlığı yaptı. 1988-1992 arasında, Pakistan’ın İslâmabad şehrindeki YabancıDiller Enstitüsü’nde, yardımcı profesörolarak görevlendirildi. Eserleri üç dile çevrildi İlk şiiri 1966’da, Kayseri’de yayımlanan
Filiz dergisinde çıktı. Pek çok dergi ve gazetede, kültür sanat yazılarına yer verildi. Şiir ve romanlarıyla çeşitli ödüller kazandı. Millî Kültür Vakfı Özel Armağanı’na layık görülen “Hicret Destanı”adlı şiiri, Dr. Muhammed Harb tarafından Arapça’ya çevrildi. Ayrıca; İngilizce, Arapça, Urduca çevirileri yapılan şiir ve öyküleri de bulunuyor.
Çeşitli üniversitelerde eserleri üzerine tezler hazırlanan sanatçının şiir ve yazıları;Filiz, Hisar, Türk Edebiyatı, Edebiyat, Mavera, Millî Gençlik, Yeni Sanat ve Sedir dergilerinde yer aldı. Şiir, hikâyeve romanlarında millî kimlik arayışına yönelirken; toplumda değer çatışmalarını işledi. Bazı araştırmalarında Semih Güngör imzasını kullanan Miyasoğlu; 1 Ağustos 2013 günü, İstanbul’da vefat etti.