Ediboğlu: Türkiye terör üssü oldu

Ediboğlu: Türkiye terör üssü oldu
CHP eski Hatay Milletvekili M. Ali Ediboğlu, Suriye’de Rakka kenti bombalandıkça IŞİD’li teröristlerin Türkiye’ye kaçtığını söyledi

“Sadece terör değil, canlı bomba da ithal ediyoruz”

Ediboğlu: Türkiye terör üssü oldu

CHP eski Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, Suriye’de Rakka kenti bombalandıkça IŞİD’li teröristlerin Türkiye’ye kaçmaya başladığını belirterek Türkiye’nin artık bir terör üssü olduğunu ifade etti. IŞİD militanlarının Türkiye’deki sayısının her geçen gün artacağına dikkat çeken Ediboğlu, bunları kontrol etmenin güç olacağını söyledi ve “Bu nedenle Türkiye’de özellikle seçim haftasına dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi. IŞİD’in ve El Nusra’nın yayın organlarında bu yönde işaretler olduğunu kaydeden Ediboğlu şöyle devam etti: “İstihbaratımız bunları engellemezse ciddi eylemler yapabilirler. 4 canlı bomba alarmı verildi ama bu sayı daha fazla. Hatay’dan, Gaziantep’ten sınırı geçip gelenlerin yanısıra Türkiye’de de var bunlardan. Rakka’da, Deyrizor’da eğitiliyorlar ve bu insanlar bizim vatandaşımız. Çok miktarda olduklarını tahmin ediyoruz. Burada devşirilip Suriye’de eğitilerek getirildiler. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 3-4 bin kişinin olduğu ifade ediliyor.”

Düşman ilan ettiler

Bu terör örgütlerinin İncirlik hava üssünün açılmasından bu yana Türkiye’yi düşman ilan ettiklerini ifade eden Ediboğlu, “ABD, AB, Rusya IŞİD’e karşı birleşti. Seçime kadar iki tarafı idare etmeye çalışıyorlar” diye konuştu. Ediboğlu Suriye’nin kuzeyinde bağımsız bir Kürt yapılanmasının kurulmasının zora girdiğini ifade ederek Rusya ve ABD’nin, çıkarlarından dolayı karşı karşıya gelmesinin bunu engellediğini söyledi.

Fatih Erboz