Efeler JES gururumuz

Efeler JES gururumuz
GÜRİŞ Holding, yılda 1920 gigavatsaat elektrik üretecek Aydın - Efeler Jeotermal Enerji Santrali ile Türkiye’nin jeotermal enerji üretiminin % 25’ini tek başına karşılamış olacak

Avrupa’nın ikinci, Türkiye’nin en büyük Jeotermal Enerji Santrali (JES) olarak planlanan Aydın - Efeler JES’in ikinci kısmı tamamlandı. Enerji sektörünün önde gelen kuruluşlarından GÜRİŞ Holding’in açıklamasına göre, santralin kapasitesi 69,9 megavata yükseltildi. 4 santralden oluşan ve tamamlandığında 232,3 megavat kapasiteye ulaşacak JES’in 22,5 megavat kapasiteli ikinci santrali de 1 Ekim’de üretimine başlamıştı. GÜRİŞ Holding, yılda 1920 gigavatsaat elektrik üretecek Efeler JES ile Türkiye’nin jeotermal enerji üretiminin % 25’ini tek başına karşılamış olacak. 

Yeşil enerji
Yeni santralin devreye girmesi ile birlikte Efeler JES, 70 MW üretim kapasitesine ulaştı. Böylece yılda 825 bin konutun elektrik ve ısınma ihtiyacı bu santralden karşılanmış olacak. Güriş İnşaat Genel Müdürü Müşfik H. Yamantürk, “Alternatif kaynaklardan enerji üreterek, ülkemizin dışa bağımlılığının azaltılmasına ve cari açığın küçülmesine katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi. Genel Müdür Müşfik H. Yamantürk, Aydın Germencik’teki Efeler JES’in ikinci kısmının hizmete girmesi ile ilgili değerlendirmede, “Efeler Jeotermal santralinin yanı sıra rüzgâr ve hidroelektrik gibi diğer alternatif enerji üretimine de yatırım yapıyoruz. 2015 yılında Efeler JES’in bütün yatırımlarının tamamlanmasıyla Türkiye’de toplam jeotermal enerjinin yüzde 25’ini üretmiş olacağız. Bunun yanı sıra ülkemizde rüzgârdan üretilen elektrik enerjisinin yüzde 7.5’ini karşılayan bir şirket olarak, bu alanda ilk 5 kuruluş arasında yer alıyoruz” dedi. 
Halen rüzgâr ve hidroelektrik santrallerinden yılda 750 milyon kWh elektrik ürettiklerini belirten Müşfik H. Yamantürk, sözlerini şöyle sürdürdü: “2015 yılının ilk yarısında Aydın Germencik’te bulunan Efeler JES yatırımlarımızın tamamı devreye girecek. 

Ekolojik denge
Böylece jeotermal enerji üretimimiz Türkiye’nin lider Avrupa’nın ikinci büyük tesisi haline gelmiş olacak. Küresel ısınmanın sadece Türkiye değil, bütün dünya için tehdit oluşturduğu bir ortamda; alternatif kaynaklardan enerji üreterek, ülkemizin bu alanda dışa bağımlılığının azaltılmasına ve cari açığın küçülmesine hizmet etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Ekolojik dengenin korunarak, gelecek kuşaklara daha yaşanabilir bir dünya bırakılmasının yanı sıra ülke ekonomisine ve sürdürülebilir kalkınmaya da olumlu katkıda bulunmanın gururunu yaşıyoruz.”