Efkan Ala'dan Cizre açıklaması

Efkan Ala'dan Cizre açıklaması
İçişleri Bakanı Efkal Ala "Cizre'deki operasyonlar öğle saatleri itibariyle sona erdi" dedi. Ala sokağa çıkma yasağının bür süre daha devam edeceğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, saldırıya uğrayan Yeni Şafak gazetesini ziyaretinin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

Bugün öğle saatleri itibarıyla Cizre'de operasyonların başarılı bir biçimde sona erdiğini belirterek, "Ama oradaki vatandaşlarımızın can güvenliğini daha garantiye almak için, oraya girdiklerinde herhangi bir patlama veya olumsuzlukla karşılaşmamaları için Silopi'de olduğu gibi Cizre'de de arama tarama faaliyetleri devam edecek" dedi.

"Sokağa çıkma yasağı devam edecek"

Arama tarama faaliyetleri bitinceye kadar, operasyonlar bitmiş olmasına rağmen sokağa çıkma yasağının devam edeceğini belirten Bakan Ala, konuşmasına şöyle devam etti:

"Arama tarama faaliyetleri bitirilince bu sefer yine bir daha bu şekle dönmemesi için gerekli geçici ve kalıcı güvenlik noktaları oluşturulacak. Bakanlıklarımız kendi sorumluluk alanlarıyla ilgili sahada olacak. Vatandaşlarımıza bugüne kadar teröristlerin ve terörist saldırıların çektirdiği sıkıntıların bertaraf edilmesi için hükümet topyekün olarak bir seferberlik halinde üzerine düşeni yapacak, onun da imkan ve zemini hazırlanıyor. Ümit ediyorum, bundan sonra da diğer yerlerde de vatandaşlarımıza en az zararla ya da hiç zarar vermemek üzere alınacak tedbirlerle terörün Türkiye gündeminden çıkması için elimizden geleni yapacağız ve ümit ediyorum ki, Türkiye'ye bu atmosferi hediye edebileceğiz."

"Devlet çukurlara, bariyerlere ve mayınlı tuzaklara müsaade etmez"

İçişleri Bakanı Ala, bir gazetecinin "Diğer bölgedeki operasyonlar hakkında bilgi verir misiniz?" sorusuna şu karşılığı verdi: 

"Aynı şekilde Sur'da devam ediyor. Diğer bazı ilçelerimizde çukurlar kazılmış, barikatlar dizilmiş ve mayınlamalar, bomba düzenekleri var, onlar yapılmış. Şimdiden söylüyorum, Türkiye'de devlet, millet, sokaklarında çukura, evlerinin önünde bariyere ve kendi caddesinde mayınlı tuzaklamaya müsaade etmez, oradaki belediyelerin, sorumluların hemen harekete geçip bunları ortadan kaldırmaları gerekir. Kaldırmayanlar sorumludur. Türkiye'de devlet onu kaldırmak için kararını alır, gereğini yapar."