Ege’de 6 çocuk boğuldu

Ege’de 6 çocuk boğuldu
Dün gece Ege Denizi’nde yaşanan 2 ayrı faciada 2’si kız kardeş 6 çocuk can verdi. Sahilde 4 yaşında bir kız çocuğu sağ olarak bulunurken denizde yaşam savaşı veren 357 kaçak kurtarıldı

Yunanistan’a geçmek isteyen kaçak göçmenler dün Ege Denizi’nde iki ayrı faciada, 2’si kardeş 6 çocuğu kurban verdi. Çanakkale’nin Ayvacık İlçesi’nden denize açılan kaçakları taşıyanlastik bot, dün gece yarısı alabora oldu. Sahil Güvenlik İhbar Hattı’nı arayan kaçaklar yardım istedi. Bunun üzerine bölgeye TCSG 28 ve SAGET 25 botları gönderildi. Yunanistan’ın Midilli Adası’na geçmek için denize açıldıkları belirlenen Afganistan ve Suriye uyruklu 55 kaçaktan 51’i sağ olarak kurtarılırken, Afganistan uyruklu 3’ü erkek 4 çocuğun ise cesedine ulaşıldı. Kurtarılan kaçaklar Babakale Limanı’na getirildi.

İkisi kız kardeş
Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde ise, Yunanistan’a geçmek isteyen Suriye uyruklu kaçakların bulunduğu tekne battı. Sahil güvenlik ekipleri 15 kaçağı kurtarırken, 2 çocuk hayatını kaybetti. Kurtarılan kaçaklar sahil güvenlik botuyla karaya çıkarılırken, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Batan teknede ilk belirlemelere göre 20 Suriyeli kaçağın bulunduğu öğrenildi. 2 çocuğun hayatını kaybettiği tekne faciasında sahilde 4 yaşında Ceylan isimli bir kız çocuğu bulundu. Ekipler tarafından ambulansa alınan küçük Ceylan Bodrum Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Bu arada ölen 2 çocuğun kız kardeş oldukları belirlendi. 4 yaşındaki Veren Halil Hüseyin ve 1 yaşındaki Dlven Halil Hüseyin’in cenazeleri Bodrum Devlet Hastanesi’ne getirildi. Aynı sedyede taşınan iki kardeşi cenazeleri, yakınları tarafından teşhis edildikten sonra Muğla Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Faciada sağ kurtulan diğer Suriyeli mülteciler de hastaneye getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Öte yandan fırtına, yağmur ve dev dalgalara aldırmadan yasadışı yollarla Yunanistan’a geçmek amacıyla Ege Denizi’ne açılan ve aralarında kadınların da olduğu çoğunluğu Suriyeli 357 kaçak sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.