Ege'de bayrak krizine açıklama

Ege'de bayrak krizine açıklama
Ege'den gerginliğe neden olan bayrak krizine, bayrağı diken isimlerden olduğu iddia edilen bir kişi, bayrağı düşen jet pilotu anısına diktiklerini söyledi.

Ege'de bulunan Hurşit adası yakınlarındaki Kerdo kayalıklarında 3 Yunan'ın bayrak dikme iddiası Yunan basınının gündeminde yerini aldı. Bayrak dikenlerden biri olduğu iddia edilen Haralambos Çagalas, Ant1 TV’ye yaptığı açıklamada "Geçen perşembe Ege’de düşen Yunan savaş uçağında hayatını kaybeden pilot Yorgo Baltadoros’un anısına, 5  adaya Yunan bayrağı dikmeyi kararlaştırdık. Cuma sabahı uyandık, kahvemizi içtik ve aramızda ‘bunu yapmamız gerek’ dedik. Saat 11.00’de bayrakları dikmeye başladık, bu iş saat 16.00’da bitti. Ertesi gün 5 adaya tekrar gittik. Bayraklar yerinde duruyordu" dedi. 

Yunanistan Savunma Bakanı Yardımcısı Fotis Kuvelis, "Bizim radarlarda, Sayın Yıldırım’ın bahsettiği bir olayın yaşandığı görünmüyor. Yunan bayrağının, Türk Sahil Güvenlik ya da özel kuvvetleri tarafından indirildiği sonucu çıkmıyor” açıklamsında bulunmuştu. 

Yunanistan Hükümet sözcüsü Dimitri Canakopoulos ise, Savunma Bakanlığı tarafından henüz bir olayın yetit edilmediğini söylemişti. 

İlgili Haberler