Ege'de Sevr yaşanıyor

Ege'de Sevr yaşanıyor
Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım, Lozan Anlaşması'nın 94. yıl dönümünde hükümete eleştiride bulundu.

Bünyamin ÖZTÜRK / ANKARA

Türk milletinin makûs talihini sona erdiren Lozan Barış Antlaşması'nın 94'ncü yıl dönümü yarın çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Ancak son yıllarda yapılan kutlamalar hüzünlü bir ortamda geçiyor. Lozan Barış Antlaşması ile verilmeyen, borçları ödenen ve Türk egemenliğinde kalan 18 Türk Adası ve 1 Türk Kayalığında, 2004'den beri tam 13 yıldır Yunan bayrağı dalgalanıyor ve Yunan askerleri elini kolunu sallayarak dolaşıyor.

Ege'de toprak kaybımızı belgeleriyle gün ışığına çıkaran Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım, "Ege'de Sevr yaşanıyor" dedi.

Ümit Yalım'ın sıraladığı somut örnekler; *Yunanistan, Ege Denizi'ndeki adalarımızda vergi topluyor ve Muğla Sakarcılar Adası'ndaki perlit ve ponza madenlerimizi çalıyor. Sakarcılar Adası'na iş makinaları getiren Yunanistan, adada açtığı iki adet maden ocağındaki çalışmalarını sürdürüyor. Yunanistan'ın maden hırsızlığına AKP hükümetleri seyirci kalıyor.

*13 Nisan 2013'te Bulamaç Adası'na göçmen taşıdığı iddia edilen Türk vatandaşı A.K. Yunan Mahkemesi tarafından yargılanarak 50 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Türk karasularında işlenen suçlara Türk mahkemeleri bakması gerekirken yargılamayı paralel yargı Yunan mahkemesi yaptı.

*Türk Kaptan Mustafa Ateş, Yunan Sahil Güvenlik Botundan açılan ateşle, 14 Nisan 2014 tarihinde öldürüldü. Göçmen taşıdığı iddia edilen tekne boş çıktı. Kaptan Mustafa Ateş, Türk karasularında seyir halindeyken öldürüldü.

*Bodrum Turgutreis,Çatalada yakınlarında Türk karasularında balık avlayan vatandaşlarımızın teknesine Yunan Sahil Güvenlik Botu tarafından ateş açıldı. Balık avlayan vatandaşlarımız tekneleri ile birlikte silah zoruyla İstanköy Adası'na götürüldü. Türk karasularında sahile 1,5 deniz mili mesafede balık avlayan dört vatandaşımız Yunan karasularında balık avladığı gerekçesi ile tutuklandı.

*Yunan Kara Kuvvetleri Türk topraklarında tatbikat yapıyor,

*Yunan Deniz Kuvvetleri Türk karasularında tatbikat yapıyor,

*Yunan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri uçak ve helikopterleri Türk hava sahasında uçuyor,

*Yunan Cumhurbaşkanı, Savunma Bakanı, Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları ile Yunan askerleri ve Yunan vatandaşları, Ege'de işgal edilen Türk adalarına elini kolunu sallayarak ve pasaportsuz giriş ve çıkış yapıyor,

*Türk vatandaşları ise Ege'de işgal edilen Türk adalarına pasaportla giriş yapıyor.

*Binali Yıldırım,İzmir Koyun Adası'na,teknesine Yunan bayrağı çekerek,Yunan polisi ve gümrük kontrolünden geçtikten sonra pasaportla giriş yaptı.

*Ege Denizi'nde işgal edilen adalardan altısına, meclis kararı alınmadan ve milli irade yok sayılarak 2004 yılından itibaren, 6 Yunan Kara Üssü, 2 Yunan Deniz Üssü ve 2 Yunan Helikopter Üssü olmak üzere toplam 10 Yunan Askeri Üssü tesis edildi. Askeri üslerde 4 binden fazla Yunan askeri görev yapıyor.

*Yunan Askeri Üsleri, 2004'den beri tam 13 yıldır faaliyetlerini kesintisiz olarak sürdürüyor.Türkiye'de konuşlu Yunan Askeri Üslerinin tezkeresi yok.Anayasanın 92.Maddesi ihlal edildi.

İlgili Haberler