Egemen Başığ'ın yeni işi ortaya çıktı

Egemen Başığ'ın yeni işi ortaya çıktı
Adı ABD'de devam eden Zarrab davasında da geçen eski bakan Egemen Bağış'ın, KKTC'de bir üniversitenin mütevelli heyetine girdiği ve Türkiye'de ortak olduğu bir şirket ile Kıbrıs’a öğrenci götüreceği iddia edildi.

Adı ABD'de devam eden Reza Zarrab davasında da geçen eski Bakan ve Başmüzakereci Egemen Bağış, geçtiğimiz günlerde KKTC vatandaşlığına geçmişti.

Sözcü'den Bora Erdin'in haberine göre, KKTC vatandaşlığına geçen Bağışın, burada bir üniversitenin mütevelli heyetine girdiği ve Türkiye'de ortak olduğu bir şirket aracılığı ile Kıbrıs'a öğrenci götüreceği iddia edildi. Bağış'ın geçen Nisan ayından ortak olduğu şirket ise bir şubesi de New York'da bulunan Abacus Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı Limited Şirketi. 

Şirket, Work and Travel (çalış ve gez) programı başta olmak üzere yurt dışındaki birçok değişim programının, dil okullarının, liselerin ve üniversitelerin Türkiye temsilciliğini yapıyor. Öte yandan şirketin Türkiye'de okul açma yetkisi de bulunuyor.

NİSAN'DA ORTAK OLDU

Geçtiğimiz aralık ayında Kutluhan Akçın tarafından kurulan şirket 14 Nisan'da yönetim kurulu toplantısı yaptı. Toplantıda şirketin yeni sahipleri belirlendi. Şirketin yüzde 20 hissesini sahip olan Egemen Bağış'ın üç ortağı daha bulunuyor. İbrahim Yanık, ve Nevzet Dayan‘ın yanı sıra şirketin New York şubesinin başında yer alan Ayhan Özmekik de yüzde 30 hissedar olarak pay aldı. Özmekik, ABD'de faaliyet gösteren (TAYEF) Turkish American Youth & Edication Foundation Vakfı Başkanı olarak tanınıyor.

OKUL AÇMA YETKİSİ VAR

Şirketin yetkileri arasında eğitim ve öğretim hizmetleri konusunda Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarının izin verdiği her seviyede anaokulu, ilköğretim okulu, lise, yüksek okul ve üniversite açma ve , işletme yetkisi de var. Öte yandan eski AB Bakanı olan Egemen Bağış'ın iyi bildiği bir konu da şirket yetki kapsamı içerisine alındı. Bağış'ın şirketi AB'den fon alabilecek. Şirketin tanımı içerisindeki şu bilgi dikkat çekici: “AB proje teklifi hazırlama, inceleme, proje yönetimi, hibe, fon ve kredi sağlama konularında danışmanlık yapmak, AB üyesi ülkelerle ortak projelerle katılımcı olarak çalışmaları yürütmek, gerektiğinde bu projelere koordinatörlük yapmak…”

İlgili Haberler