Koca uçak sırra kadem bastı

Koca uçak sırra kadem bastı
Kuala Lumpur'dan Pekin'e giden Malezya Havayolları'na ait uçakla irtibat Vietnam semalarında koptu. Denize düştüğü sanılan uçaktaki 227 yolcu ve 12 mürettebatla ilgili umutlar giderek azalıyor

Koca uçak sırra kadem bastı

Son sinyal Camau'dan...

Malezya Havayolları'na ait MH 370 sefer sayılı Boeing 777-200 tipi yolcu uçağı Vietnam semalarında kayboldu. Malezya Havayolları'ndan yapılan açıklamada, Kuala Lumpur'dan Pekin'e gitmek üzere havalanan 12 mürettebat ve 227 yolcusu bulunan uçakla inişine yaklaşık 4 saatlik bir süre kala irtibat kesildi. Uçağın arama çalışmalarının devam ettiği, son olarak Vietnamlı kurtarma ekiplerinin, ülkenin güneyindeki Camau'ya 120 deniz mili uzaklığındaki bölgeden sinyal kaydedildiği duyuruldu. Arama çalışmaları bir uçak, iki helikopter ve dört deniz aracıyla sürdürülüyor.

Aileler perişan

Malezya Ulaştırma Bakanı henüz uçağın enkazıyla ilgili bilgi olmadığını söyledi ve spekülasyonlara karşı uyardı.

Bakan Hişamuddin Hüseyin, "Uçağın yerini belirlemek için elimizden geleni yapıyoruz.. İnsanların mümkün olduğunca şeffaf davrandığımızı, elimizden geldiğince çabuk bilgi verdiğimizi anlamasını umuyoruz, ama önce bilgileri doğrulamamız gerekiyor" dedi. Malezya Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı kayıp yakınlarına yardımcı olmaya odaklandıklarını ve ailelerin yüzde 80'ine ulaştıklarını belirtti. Havaalanında ise, yolcu yakınlarının umutları giderek azalıyor.

Yolcular 14 farklı ülkeden

Uçakta bulunan yolcuların 14 farklı ülkeden olduğu kaydedildi. Yolcuların 152'sinin Çinli, 38'inin Malezyalı, 6'sının Endonezyalı ve 8'inin Avustralyalı olduğu açıklandı. Yolculardan ikisinin de çocuk olduğu belirtildi.

Pekin'de haberi alır almaz havaalanına doluşan yolcu yakınları, acı ve endişelerinin yanı sıra, açıklama yapacak muhatap bulamamaktan, havayolu yetkililerinin ilgisizliğinden, gazetecilerin de yoğun ilgisinden şikayetçi. 

Uçağın kaybolduğu sırada 10 bin 700 metre yükseklikte seyrettiği ve pilotların herhangi bir sorundan bahsetmediği vurgulanıyor. Çin Dışişleri Bakanlığı, acil durum ekibi oluşturulduğunu ve olayın yakından izlendiğini açıkladı.