Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak?

Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak?
Ehliyet sınavı MEB'in sınav tarihleri içerisinde 10 Aralık 2016 tarihinde yapılacağını önceden açıklamıştı. Milli Eğitim Bakanlığı, sınav tarihinin değiştiğini açıkladı. Peki ehliyet sınavı ne zaman yapılacak?

Ehliyet sınavı ne zaman sorusuna Milli Eğtim Bakanlığı yeni tarih olarak cevap verdi.Sınav 10 Aralık 2016'da gerçekleşecekti, sınav tarihi MEB tarafından değiştirildi. Sınav 17 Aralık 2016 tarihinde yapılacaktır.

4 konudan soru sorulacaktır: İlk yardım 12 soru, Trafik 23 soru, Motor 9 soru, Trafik adabı 6 soru. Toplam 50 soru, sınav süresi ise 60 dakika. 

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

MEB; sonuçlar sınavdan 2 hafta sonra yayımlamaktadır. 

EHLİYET SINIFLARI NELERDİR? SINAVDA HANGİ KONULARDAN SORU SORULMAKTADIR

M, A1, A2, A, B1, B, D1, D, C1, C ve F sınıfları sınavda İlkyardım, trafik, çevre, araç tekniği, trafik adabı konularındaki sorulardan sorumludur. 

Ehliyet sınavlarında videolu eğitim dönemi

Ehliyet sınavına girecek adaylar artık 20 dakikalık bir video izleyerek sınava girecek. Bu videoda direksiyon sınavında dikkat etmesi gereken kurallar olacak. 

STAJYER EHLİYET NEDİR?

Ehliyet sonuçlarında kazanan adaylar, 2 yıl olmak üzere stajyer ehliyet belgesine sahiptir. Bu süre zarfında; 5 kez kırmızı ışık ihlali olursa, 5 kez hız limiti aşılırsa, 2 yıl süre zarfında toplam ceza 75 puan olursa, ölümcül veya yaralanma kazasına suçlu görünürse, stajyer ehliyet belgesi geri alınacak ve normal ehliyet belgesi verilmeyecek. 2 yıl sonra trafik kurallarına uyan ve yapılmaması gerekenlere dikkat eden stajyerehliyet belgesine sahip olan sürücü, 1 yıl içerisinde normal ehliyet belgesini alabilir.