Ehliyetsiz tayfalara ülke teslim edildi!

Ehliyetsiz tayfalara ülke teslim edildi!
Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, yaşanan terör olaylarının yönetim zafiyetinden kaynakladığına dikkat çekerek, “Kalbimize kor düşürüyor, kahroluyoruz. Ama şunu da unutmamak gerekir. Ankara’daki saldırı anormal gidişin normal sonucudur” dedi

Ülkemiz basiretsiz tayfalara teslim edildi

Ehliyetsiz tayfalara ülke teslim edildi!

Saadet Partisi Genel Başkanı, son günlerde yaşanan olayların yönetim zafiyetinden kaynakladığına dikkat çekerek, “Kalbimize kor düşürüyor, kahroluyoruz” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, YENİÇAĞ’a son günlerde yaşanan terör olayları ve gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.  Kamalak, “Ülke, iktidar hırsı ile mevki makam arzusu ile yanıp tutuşan ehliyetsiz, vizyonsuz, basiretsiz tayfalara teslim edildi” dedi. Son günlerde yaşanan olayların yönetim zafiyetinden kaynakladığına dikkat çeken Kamalak şunları kaydetti: “Son günlerde yaşanan olaylar yüreklerimizi yakıyor. Kalbimize kor düşürüyor, kahroluyoruz. Ama şunu da unutmamak gerekir. Ankara’daki terör saldırısı anormal bir gidişin normal sonucudur. Biz çok daha büyük çatışmaların olma riskini Başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı’na söylemiştik. Cumhurbaşkanına o dönemde ‘siz demokratik açılım dediniz, çözüm süreci dediniz ardından Kürt açılımı dediniz ama biz Saadet Partisi olarak gerçekten çok büyük endişe içindeyiz’ dedik. ‘Bu süreç Türkiye’yi ya bölünmeye götürecek veya çok daha büyük çatışmalarla karşı karşıya getirecek’ dedik. Neye dayanarak bunu söylüyorduk. Her şeyden önce Türkiye dışarıdan ilk defa terörist ithal etti. Habur olayını hatırlayın. İçeride huzurun sağlanabilmesi için teröristlerin dışarı gönderilmesi gerekiyordu. Biz dışarıdan getirdik. Üstelik onlar sıradan teröristler de değildi. Onlar eğitilmiş teröristlerdi. Habur olayında Türk mahkemeleri onların ayaklarına gönderildi.”

Dağdakiler şehre indi

Habur’dan giriş yapanların pişmanlık işareti ile değil zafer işaretleri ile ülkeye giriş yaptıklarını hatırlatan Kamalak, gelenlerin kamplarda teröristleri eğittiklerini ifade etti. Kamalak, “Eğitilen teröristler de Anadolu’ya yayıldı. İstanbul’un göbeğinde karakol bastılar. Kısacası dağdaki silahlı unsurlar şehir merkezlerine indirildi. Karakollarımızın önünden geçerken askerimize ve polisimize işaret yapıyorlardı. Bülent Arınç’ın ifadesi ile onlar eylemde bulunmadıkları için bizimkiler de operasyonda bulunmuyordu. Yine Arınç’ın ifadesiyle onlar hiçbir zaman silahı bırakmadılar. Demek ki buradan çıkan sonuç karakolların önünden geçerken ellerinde silahlar ile geçiyorlardı. Bugün yaşananlar yönetim zafiyetindendir. Ülke, iktidar hırsı ile mevki makam arzusu ile yanıp tutuşan ehliyetsiz, vizyonsuz, basiretsiz tayfalara teslim edildi” diye konuştu.

Askerin onuru kırıldı

KCK tutuklularının serbest bırakılmasına da değinen Kamalak, serbest kalan militanların şu anda nerede olduklarına dair soru işaretlerinin olduğunu dile getirdi. Kamalak sözlerini şöyle sürdürdü: “Şehirde KCK yapılanması diye bilinen unsurlar önce içeri atılmıştı. Daha sonra serbest bırakıldı. Onlar nerelerde şimdi? PKK ile yıllardır mücadele eden askerin burnu sürtüldü. Onurları kırıldı. Düşünün bu ülkenin Genelkurmay Başkanı terörist diye ilan edildi. Önde gelen subaylarımız da aynı şekilde tutuklandı. Diğer taraftan emniyet mensupları da pasifize edildi. Tecrübeli polis şefleri zorla emekli edildi. Bir tarafta güvenlik zafiyeti diğer tarafta istihbarat zafiyeti ortaya çıktı. Sonra devlet kısmen doğuda bütünüyle güneydoğudan çekildi. Bütün bunların yerini PKK doldurdu.”

 

Devlet yanlıları ortadan kaldırıldı

Mustafa Kamalak, sözde çözüm süreci ile mütedeyyin insanların PKK ile karşı karşıya bırakıldığına vurgu yaptı. Devlet yanlısı olanların bir bir ortadan kaldırıldığını anlatan Kamalak şöyle konuştu: “Mesela Ağrı’da bir vatandaş arazi itilafı nedeniyle bir dava açıyor. PKK militanları geliyor ve diyor ki hayır davayı bizim halk mahkememizde açacaksınız. Siz kimsiniz diyor vatandaş, sonra o vatandaş da infaz ediliyor. Biz bunlara dayanarak Cumhurbaşkanı’nı o dönemde uyardık. Ne oldu terör Anadolu’ya yayıldı. Dün teröristler dağda idi. Yol kesmesi vb. büyük ölçüde önlenmişti. Bugün cadde pazarda dolaşıyor. Yollar kazılıyor, hendekler açılıyor altına mayınlar döşeniyor. Yollarımız mayın alanı haline geldi. Bugün bakıyorsunuz birde IŞİD çıktı karşımıza. Ortadoğu bir binadır. Yıllar önce hükümet yetkililerine ‘Apartmanın bir dairesinde yangın çıkarsa bu yangın diğer daireleri de etkiler’ diye uyarıda bulunmuştuk. Yolunuz yanlıştır dedik. Ama en büyük eleştiriyi biz aldık.”  Bugün paralel yapı dedikleri ile 12 yıl boyunca beraber yürüdüklerine atıfta bulunan Kamalak, şunları söyledi:

Beraber ıslanmışlardı

“Beraber ıslanmışlardı. Ama biz bunu hatırlattığımız için paralelci olduk. Cumhurbaşkanı stadyumlarda 10 binlere hitap ediyordu. ‘Allah sizden razı olsun devletin yapamadığını yaptınız 160 ülkede okul açtınız’ diyordu. Ben bunları hatırlattım diye ben paralelci oldum kendileri sütten çıkmış ak kaşık oldu. IŞİD diye bir olay çıkardılar. Suriye olayını durup dururken başımıza bela ettiler.” Mustafa Kamalak, “Biz yıllar önce Esad’ı Suriye’ye gittiğimiz bir heyetle uyarmıştık. Akabinde Türkiye’ye geldiğimizde havuz medyası bizi Esad’çı olarak ilan etmişti. Şimdi ise Dünya bizim dediğimiz noktaya geldi. Geçtiğimiz günlerde BM’de Suriye konusu görüşüldü. Türkiye masada yok. Bakıyoruz yan masada da yok. Davutoğlu arka masalarda kalmıştı.  Şu aşamada tek çare Saadet Partisi’dir. Çünkü barış dilini kullanan sadece Saadet Partisi’dir” şeklinde konuştu.