Ekmeği kim yiyecek?

Başbakan, G-20 üyesi ülkelerin büyükelçilerini acil toplantıya çağırır ve dünyayı sarsacak dehşetli haberi verir:
“Ülkemi bin yıldır tehdit eden gizli örgüt yeniden faaliyete geçti. Burası bildiğiniz Türkiye değil, devlet içinde ayrı paralel bir devlet var. Çok safmışız kandırıldık, kılcallarımıza kadar sızmışlar. Ülkemde polisi, yargıyı, askeri, medyayı ve son olarak da tüm muhalefet partilerini ele geçirdiler. Hatta karşıma cumhurbaşkanı adayı çıkardılar. (Korumasının kürsüye uzattığı notu okur) E... tabii ben gerçek devleti temsil ediyorum! Fazla da abartmayalım, devlet değilse de paralel bir yapı var. İsimlerini açıklamayayım, siz bilirsiniz, benim ve bakanlarımın yolsuzluk yaptığını söyleyenler...
Arkadaşlarımla Google’da ciddi bir çalışma yaptık ve örgütü çözdük! Adını tam diyemediğim, İngilizcedeki ‘assassin’ var ya, ha... siz daha iyi bilirsiniz, ‘haşhaşın’ denilen örgütün mensupları haşhaş çekip, sultanlara suikast düzenliyordu. Kafayı çekmelerine rağmen son derece gizli ve sinsi bir şekilde devletlerin her kademesine sızıyordu. İşte bu örgüt 40 yıldır ülkemdeymiş! Seçim öncesi yeniden ortaya çıktılar!
Bakanların çocukları ve benim oğlumla kriptolu telefon görüşmelerimi yasa dışı dinlediler, montajladılar. Ülkemdeki muhalefet partileriyle birlikte hareket ederek nihayet Meclis’te yolsuzlukları araştırma komisyonu kurdurdular. Yakında bu hamlelerini de savuşturacağız. Oysa resmi tv ve bilim kurulu söz konusu tapelerin montaj olduğunu açıkladı. Arkadaşlar rapor üstünde çalışıyor zamanı gelince kamuoyuyla paylaşacağız. 
Bu kez adam öldürmeye değil, insan kazanmaya ağırlık veriyorlar. Bakın sizlerin de çoğunuzu kazanmışlar ki bunlara destek veriyorsunuz. Bana inanmak zorundasınız! Yoksa dostluklarımız zarar görür. Huzurlarınızda bize itimat ederek okul kapatan Gambia büyükelçisini tebrik ediyorum. Bu arada Sovyetler Birliği sonrası kurulan ülkeler taleplerimizi yanlış anladı herhalde! İslami ve Türkçü tüm örgütleri değil sadece bu paralelcileri yasaklamaları gerekiyordu!
Şimdi size en tehlikeli senaryoyu açıklıyorum! Farkında değilsiniz ama sizin devletlerinizi de gizli gizli ele geçiriyorlar. Üstelik AB Parlamentosu’nda grup kurmak üzereler! Yakında BM’ye Genel sekreter Seçtirdiklerini duyarsanız şaşırmayın!
İnanmakta zorlandığınızı biliyorum ama üzülerek söylüyorum; Amerika merkezli bu örgüte Almanya da destek veriyor. ABD’ye gidince uyardım anlamadılar! Obama, sözde yalan konuşuyorum diye artık telefonlarıma çıkmıyor ama FBI, Müsteşarımın verdiği dosyayı işleme aldı, demek ki orada bana inananlar var! Şimdi sizden ricam paralele prim vermeyin, kara propagandalarına karşı dikkati olun, yoksa dostluklarımız zarar görür!
Bunların ülkenizde eğitim kalitesini yükseltmesine, farklı renk ve inançtan çocukları aynı çatı altında eğitmesine aldanmayın! Eğitim kurumları üzerinden uluslararası bağlantılar kurdular! Dünya çapında organizasyonlar düzenliyorlar. Buradan yetişen gençler ileride sizin de ülkelerinizdeki yolsuzlukları ortaya dökerek hükümetlerinizi zor durumda bırakır! Hangi ülkelere taşeronluk yaptıklarını henüz tam tespit edemedik ama sizin başkentlerinizin de işin içinde olduğunu biliyoruz.
Dünyada benim hakkımda kara propaganda yapıyorlar. Ben El-Kaide’yi, Nusra’yı, IŞİD’i destekliyormuşum aynı zamanda İrancıymışım! Sanki İran benim ikinci evim ve hükümetim de IŞİD militanlarına ev sahipliği yapıyor! Hepsi iftira! Yabancı basında çıkan haberlerin hepsini paralelciler uyduruyor!” 
Büyükelçilerin yedikleri kursağında dizilir. İşittikleri karşısında gülseler mi, ağlasalar mı bilemezler! ABD’nin Robert Koleji, Fransa’nın Nötre Dame de Sion ve Galatasaray’ı, İngiltere, İtalyan, Almanya ve Avusturya’nın çoğu kilise temelli açılan okullarını kapatmak için yardım istediğini hayal ederek, acı acı gülümserler.
Genç bir diplomat tecrübeli büyükelçiye, “Adam bizi açıkça ilişkiyi kesmekle tehdit etti! Bizimkiler niye katlanıyorlar buna anlamıyorum. Ayrıca Avrupa’da kimsenin zan ile suçlanamayacağını bilmiyor mu, Ankara’da biri suç işlese Paris’teki tanıdıklarını nasıl suçlarsın?” diye yakınır. 
Duayen büyükelçi meslektaşına dönerek şu cevabı verir: “Biz, yıllarca çıkarlarına rağmen yolsuzluğa taviz vermeyecek nesil yetiştirmek için çırpınıyoruz, bunlar kaynağı bulmuş kurutmaya çalışıyor! Boş ver monşer, adamlar kendi okullarının kapatılması, aslında yolsuzluk dosyalarının örtülmesi adına her türlü tavizi vermeye hazır! Bize bu adamdan çok ekmek çıkar, çok!” 

Yazarın Diğer Yazıları