"Ekonomide hedef istihdam olmalı"

"Ekonomide hedef istihdam olmalı"
Partisinin Bitlis'teki il başkanlığını ziyaret eden İYİ Partili Altınbaş, ekonomimizle ilgili olarak, "İstihdam yaratamayan ekonomiler çökmeye mahkumdur" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti'nin, Mart 2019 yerel seçimleri kapsamında il ziyaretleri devam ediyor. 

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz ve beraberindeki heyetle Bitlis'e gelen İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Ayhan Altınbaş, partisinin Bitlis İl Başkanlığı binasını ziyaret ederek, burada basın açıklaması yaptı. Ankara Milletvekili Prof. Dr. Altınbaş, Bitlis’te yaşanan sorunları yerinde izlemek ve vatandaşlarla dertleşmek için geldiklerini söyledi.

567536a2af1d1664f190fb6845aa4ee5.jpg

"TÜRKİYE'NİN TÜM İLLERİNİ DOLAŞIYORUZ"

Altınbaş, şunları söyledi:

"Partimiz, 'İyilik Kervanı Yollarda' diye bir program başlattı. Bu kapsamda, Türkiye’nin tüm illerini, milletvekili heyetleri halinde dolaşıyoruz. Daha önce de çeşitli vilayetlere gittik. Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale ve Çankırı vilayetlerine gittik. Şimdi Bitlis’e geldik. Burada sorunları yerinde izlemek, vatandaşla direk temas kurarak, onlarla dertleşmek, varsa dilekleri almak ve önerilerini göz önüne bulundurup, genel merkeze rapor etmekle görevliyiz. Bizim çok iyi ekonomik kadrolarımız var. Bir kere güven vermemiz lazım piyasaya. İYİ Parti olarak güven oluşturacak bu ortamı oluşturmamız lazım. Buna hazırız. Yurt içi ve yurt dışı piyasa güven vermemiz lazım. Güven olmazsa, ekonomi yürümez. Biri size güven olduğu için kredi verir. Güven olmadığı için kimse kredi vermez. Ekonomi açısından bu güven ortamını sağlamamız lazım. Bitlis merkez ve Tatvan ilçemizi dolaştık. İnsanlarımızın, esnafın mutlu olmadığını çok açık gördük. İstihdam yaratamayan ekonomiler çökmeye mahkumdur. İYİ parti halkın mutluluğu ve refahı için istihdam politikaları yaratacak. Çok üretmeyi, ucuza üretmeyi ve kaliteli üretmeyi hedef edinecektir."

PAÇACI: "PKK TÜRKİYE'YE DİZ ÇÖKTÜREMEYECEK"

bf149f9eb4063d35e80234892774d481.jpg

Öte yandan seçim çalışmaları kapsamında Hakkari esnafını ziyaret eden İYİ Parti Genel Sekreteri Mustafa Cihan Paçacı, "Tüm Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki illerde diğer partili arkadaşlarımız da aynı ziyaretleri yapmaktalar. Bu ziyaretlerimizin temel amacı, vatandaşlarımızla birebir görüşmek, onların dertlerini kendi ağızlarından dinlemek ve çözüm üretebilmek için gerekli çalışmayı yapabilmektir. İYİ Parti bir muhalefet partisi olarak, bu problemleri sayısal olarak mecliste çözebilecek güce sahip değildir. Ancak problemleri meclise taşımak ve Türkiye gündemine sokacak en büyük adımdır. Biz de bunun için buradayız. Özellikle Hakkari’ye bakıldığında işsizliğin çok had safhada olduğunu görüyoruz. Tabi bunun en büyük sebebi uzun yıllar terörün yıkıcı etkisidir.Türkiye'de 35 yılı aşkın PKK terör örgütü ile güvenlik güçlerimiz mücadele ediyor. Güvenlik güçlerimizin çok büyük fedakarlığı burada söz konusudur. Dünyada hiçbir terör örgütü devlete diz çöktürememiştir. Türkiye’de de bu böyle olacaktır. Zaten 35 yılı aşkın bir süredir elde ettikleri bir şey söz konusu değildir. İşte terör varsa işsizlik vardır. Ben burada yaşayan insanlarımızın bundan sonra terör örgütüne prim vermeyeceğine inanıyorum. İYİ Parti olarak terör örgütüyle mücadelede hangi hükümet olursa olsun yanında olacağımızı defalarca beyan ettik" şeklinde konuştu.