Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, iddialı konuştu. Ocak ayındaki enflasyon rakamını açıkladı

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, iddialı konuştu. Ocak ayındaki enflasyon rakamını açıkladı
Ekonomist Selçuk Geçer, ocak ayındaki enflasyonu açıkladı.

Tv5 Dış Politika Editörü Kazım Kazımov''un hazırladığı Dünya Gündemi programının bu haftaki konuğu ekonomist Selçuk Geçer''di. Kazımov''un sorularına cevap veren Geçer, Türkiye''de ve dünyada yaşanan ekonomik gelişmelere dikkat çekti. Selçuk geçer hükümetin pandeminin başından yanlış bir ekonomik model izlediğini vurguladı. Çin''de virüs görülmeye başladığında hükümetin olası bir kriz durumuna hazırlık yapmadığını belirtti. Amerika Birleşik Devletleri''nin( ABD) ve Avrupa Birliği ülkelerinin vatandaşına yaptığı destekleri hatırlatan Geçer, Türk vatandaşının pandemi döneminde yalnız bırakıldığını söyledi.

MERKEZ BANKASI''NIN KARARLARI HAKKINDA KONUŞTU

Geçer, pandeminin başında dünya ülkelerinin faizleri sabit tuttuğu dönemde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası''nın(TCMB) faiz yükselttiğini ifade etti. Tüm dünya sıkı para politikası izlerken Merkez Bankası''nın böyle bir politika izlemesini yanlış olduğunu ifade etti. Ekonomiye pandeminin etkilerinin azaldığı bir dönemde ise İngiltere''den Hindistan''a kadar çok sayıda ülkenin Merkez Bankası''nın faiz artırdığı bir dönemde Türkiye''nin faizleri indirmesinin kurda yaşanan dalgalanmanın en büyük ve en önemli nedeni olduğunu açıkladı. 

"YÜZDE 35''İN ÜZERİNDE ENFLASYON GÖREBİLİRİZ"

İktidarın ekonomi politikalarını eleştiren Geçer, enflasyonun daha da yükseleceğini ifade etti. Çin modeli söylemleri hakkında eleştirilerde bulunan Selçuk Geçer şu şekilde konuştu:

"Senin alım gücün dibe vurmuş insanın fakirleşmiş, devlete muhtaç insan sayın 20 milyonun üstüne vurmuş, aile sayısı 6.6 milyonu bulmuş. Sen bu işi yönetemiyorsun her zamanki gibi topu taca atıyorsun. Efendim bunu dış güçler yaptı, faiz lobisi yaptı, stokçular yaptı diyorsun. Artık fakirleşme ortada şimdi bir model deniyorlar. Ülkeyi yöneten yetkili çıktı dedi ''''Biz bir şey deniyoruz'''' koskoca ülke deneme tahtası mı? Sonra da şuna şaşırıyoruz dolar geçen hafta 10 liraydı şimdi 17 lira oldu. 3 hafta sonra 30 lira olduğunda da şaşırma. bakın be size bir şey söyleyeyim 3 Ocak''ta  enflasyon rakamları açıklanacak. Büyük ihtimalde biz yüzde 35''in üzerinde enflasyon görebiliriz."

İlgili Haberler