Ekonomistlerin ağır topu Şeref Oğuz yarın ne olacağını açıkladı

Ekonomistlerin ağır topu Şeref Oğuz yarın ne olacağını açıkladı
Ünlü ekonomi uzmanı Şeref Oğuz, sosyal medya hesabından yayınladığı videoda yarının nasıl olacağını açıkladı.

Dünya Gazetesi Yayın Kurulu Başkanı ve ekonomi yazarı Şeref Oğuz sosyal medya hesabından yayınladığı bir video ile yarının tarifini yaptı.

Oğuz, "Yarını düşünmeyen ulusların, kurumların, bireylerin yarını olamaz" dedi.

Şeref Oğuz''un yayınladığı videoda söyledikleri şöyle:

“Yarınını merak et. Vizyon yarına dair bir öyküdür. Yarın kaygısı gelişme sancısı çekmektir. Tomurcuk derdi olmayana odun deriz zaten. Bir sonraki adım insanın merak repertuarında başyapıttır. Yarın bilinmezdir ama kestirilebilir. Yarını kestirmenin en güvenilir yöntemi ise onu inşa etmektir.

Peki firmalar ve bireyler gelecek öngörüsü yaratmaya nereden başlamalıdır. Yarını düşünme noktası sanıldığı kadar kolay değil. Öncelikle bugünü yarına uzatırken kullandığımız paradigma genelde bize kullanılmış bir gelecek sunuyor. Oysa yarın başka bir düzlemde oluşuyor. Atilla İlhan''ın ''ben sana mecburum'' derken mırıldandığı gibi sana kullanılmamış bir gök getirsem birçoğunun daha önceden tükettiği düşünceleri ve imajları kullanmak acaba bir yarın mıdır? Değildir. Yarını tahmin ederken bugünü dönüştürmeden geleceği taşıma gafleti vardır. Yarını düşünmeyen ulusların, kurumların, bireylerin yarını olamaz.

Yarın hiç kimseye vadedilmemiştir. 1-Ancak onu hak edene ikbal sunar. 2-Çünkü yarınını şekillendirmiştir. 3-Yarını merak eden biri; 4-Onu inşa ederse yanılmaz. 5-Değilse, fal sana ne yapsın? Ve sorum şu; Kendi yarınını düşünüyor musun?”
 

İlgili Haberler