Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Enes İSLAMOĞULLARI

Enes İSLAMOĞULLARI

Eksik...

Bu memlekette eksik bir şeyler var.
Sağında, solunda memleketin; ötesinde, berisinde hep eksik kalmış, ihtimaldir ki ilelebet eksik kalacak şeyler var.
Osmanlı’nın olduğu mecliste Türkiye Cumhuriyeti eksik, Ulu Önder’in olduğu mecliste Ulu Hakan eksik, Orta Doğu’nun meclisinde Orta Asya eksik; Ankara’nın olduğu yerde İstanbul, vatanın olduğu yerde bayrak, devletin olduğu yerde adâlet, ordunun olduğu yerde asker, zilletin olduğu yerde millet, milletin irâdesi eksik.
Yargının durduğu yerden yürütme, yürütmenin durduğu yerden yasama, yasamanın durduğu yerden her ikisi de eksik.
Muhalefet kürsülerinde ana muhalefet, ana muhalefet kürsülerinde iktidar eksik.
İktidar makam ve kürsülerinde ise eksikliğe duacı olmak bir vazife neredeyse, ki oradan bakınca muhalefete, eleştirmeye yeltenenlerin tamamı hâin, küresel aktör, dış mihrak.
Biri hep tam, diğerlerinin tümü ve değerlerinin tümü eksik.
Kimi hortum dayamış zamanında bankaya, kimi ayakkabı kutusuna sıkıştırmış yeşilleri, kiminin de evinde makinesi var para saymaya, lâkin asgarî ücretle kirada oturup üç çocuklu hânenin ocağını tüttürmeye çalışan adamın onlardan neyi eksik?
Biri bedelli Başbakan’ın oğlunun, diğeri çürük; iyi de yaşı gelince eline silah verip düşmanı gösterdiğiniz, kahpe pusulara yolladığınız, mayınların üzerinden yürüttüğünüz, şehit olunca da bayrağa sarıp köyüne, evine gönderdiğiniz vatan evlâdının, bugün aynı masanın etrafında oturup kirli pazarlıklar yaptığınız bebek katilinden neyi eksik?
Zafer Çağlayan’ın, Muammer Güler’in çocukları cezaevinde yolsuzluktan, senin oğlunun ifâdesi bile alınamadı henüz, yâhû dün sabahın köründe evlerinden aldığınız, bugün kumpas dediğiniz dâvâdan suçsuz yere yatan babaların, babasız büyüyen evlâtlarının senin evlâdından neyi eksik?
Mısır’da canına kıyılan Rabia’ya Allah rahmet etsin, tamam onu anladık da, Eskişehir’de canına kıyılan bu toprağın evlâdı Ali İsmail’in Rabia’dan neyi eksik? 
Öcalan’ı teslim alan Engin Alan’ın, dağ kadrosundan milletvekilliğine terfî eden teröristlerden neyi eksik?
Milyarlarca dolarlık rüşvet ve yolsuzluk ağının ortaya saçıldığı 17 Aralık Operasyonu yargının darbe girişimi oluyor, adı da 17 Aralık kalkışması oluyor da; Balyoz’da, Ergenekon’da kurulan kumpasın darbeden neyi eksik?
Milyarlarca dolarlık rüşvet ve yolsuzluk ağının ortaya saçıldığı 17 Aralık Operasyonu yargının darbe girişimi oluyor, adı da 17 Aralık kalkışması oluyor da; HSYK’nın tüm yetkilerini Adâlet Bakanına devrinin darbeden neyi eksik?
Bütün kararların altına birlikte imza attığınız eski Çevre ve Şehircilik Bakanı kırk yıllık yol arkadaşınız Erdoğan Bayraktar’ın, “Başbakan da istifa etsin” söylemiyle bir anda hâin olan Erdoğan Bayraktar’dan neyi eksik?
Dün devletin bütün kurumlarını, makamlarını taksim ve tanzim ettiğiniz, “ne istediler de vermedik?” dediğiniz nur olan cemaatten, bugün dershane kriziyle patlak veren savaştan sonra zenci ilan ettiğiniz cemaatin neyi eksik?  
Dün düşmanlarınızı bir bir cezaevine yollarken kahraman olan savcı Zekeriya Öz’den, bugün yürüttüğü soruşturmanın ucu size dokununca yerden yere vurduğunuz, acımasızca tenkit ettiğiniz, tahkir ettiğiniz, tehdit ettiğiniz savcı Zekeriya Öz’ün bıyığı fazla da başka neyi eksik?
Yönetim kurulu üyeleri Başbakan’ın aile efradından oluşan Türkiye Gençlik ve Eğitim Vakfı’na müteahhitler ve iş adamları tarafından milyon milyon bağış yapılırken, bizim Somuncu Baba Vakfı’nın neyi eksik?
Hayatını fıkha adayan Hayrettin Karaman’dan, yolsuzluk operasyonlarından sonra neredeyse yalnızca “rüşvet helâldir” başlıklı bir yazı yazmadığı kalan Hayrettin Karaman’ın neyi eksik?
Referandum süresince devamı olduğunuzu iddia ederek afişleriyle meydanları donattığınız, çocuklarını ticârî faaliyetten men eden merhum Adnan Menderes’in, yargının ifâdesini bile alamadığı Bilâl Erdoğan’dan neyi eksik?
Kul hakkı, yetim hakkı, haram-helâl hudutlarını bildiren İslâm’ın bütün emir ve yasakları, insanlığın bütün değerleri ortadayken sizin neyiniz eksik? 
Eksik olan  insanlığınız!... 

Yazarın Diğer Yazıları