El Bab'da iki günde 10 şehit

El Bab'da iki günde 10 şehit
Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab’ta IŞİD'li teröristlerle süren çatışmalarda bugün şehit olan asker sayısı 5’e yükseldi. Çatışmalarda 10 askerin yaralandığı öğrenildi.

Suriye’de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı’nda, El Bab bölgesinde terör örgütü IŞİD unsurlarının saldırısında 5 asker şehit oldu, 10 asker yaralandı.

Dün 5 askerin şehit olduğu ve 170’inci gününe giren Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, El Bab’ın ele geçirilmesine yönelik yürütülen operasyonlar sırasında, sabah saatlerinde IŞİD’li teröristler ile Mehmetçik arasında çatışma çıktı. Halen devam ettiği bildirilen çatışmalarda 5 asker şehit oldu, 10 asker ise yaralandı. Saldırının ardından IŞİD terör örgütü unsurlarının bulunduğu alanlar, karadan ve havadan ateş altına alındı.

Yaralı askerler tedavi için Kilis Devlet Hastanesi’ne sevk edilirken, bugün saat 11.30’da 1, saat 14.40’da ise 4 şehidin cenazesi helikopter ile Gaziantep’e getirildi.

5 askerin daha şehit düşmesiyle, Fırat Kalkanı Harekatının başladığı geçen 24 Ağustos’tan bu yana şehit düşen asker sayısı 66’ya yükseldi.