El Nusra'nın arkasında ABD mi var?

El Nusra'nın arkasında ABD mi var?
Rus haber ajansı Sputnik’in, büyükelçi suikastının arkasında El Nusra var açıklamasından sonra, gazeteci Banu Avar, çarpıcı bir iddiayı ortaya attı. Avar, El Nusra’nın arkasında ABD’nin olduğu ifade etti.

Beşiktaş ve Kayseri patlamaları ile Türkiye’nin birinci gündemi terör haline gelmişti. 48 şehit verdiğimiz bu saldırıların ardından bir şok da Ankara’da Rus Büyükelçi Karlov’un suikasti ile yaşandı.

Büyükelçi suikastı ile akıllara Türk-Rus ilişkileri ne olur soruları geldi. İki tarafında karşılıklı sağduyu ile yaklaştığı suikastın ardından ortak hareket etme kararı alındı.

Rus haber ajansı Sputnik’in haberine göre saldırıyı El Nusra üstlendi.

Banu Avar bu haberin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla El Nusra, ABD arasındaki yakınlığa dikkat çekti.

Zemberek adlı kitabından da alıntılar yaparak McCain'in ve diger Amerikali yetkililerin, Libya'da, Suriye'de Nusra ve benzeri terör örgütü mensuplarıyla yayınlanmış onlarca fotoğrafı ve belgeli ilişkileri var” diyen Avar, ABD-El Nusra ilişkisi gözler önüne seren fotoğraflar paylaştı:

avar.jpg


SUİKASTİ EL NUSRA ÜSTLENDİ!

Fotografta Senatör John McCain Nusra elemanlarıyla görülüyor...ABD 2008'den beri Suriye'de muhakefete para ve silah yollamış, McCain gibi senatörler de 2013'den beri Suriye sınırlarına kadar giderek silahlı muhalefeti güçlendirmiştir.bu sabah Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a önceki gün düzenlenen suikastı, Fetih el şam Cephesi (eski adıyla El Nusra Cephesi) üstlendiğini sosyal medya üzerinden bildirmiştir. Nusra Türkiye'de belli guruplar tarafından desteklenmiş ve çeşitli kurum ve kuruluşlara da sızdıkları bilinmektedir!”

“Bazi paylasımlar birilerinin hoşuna gitmeyince fotoshop vs ye sarılıyorlar. 
McCain'in ve diger Amerikali yetkililerin, Libya'da, Suriye'de Nusra ve benzeri terör örgütü mensuplarıyla yayınlanmış onlarca fotoğrafı ve belgeli ilişkileri var.. Bunları savunmak için çaba harcayanlara dikkat edelim!
(Fotograf Zemberek kitabindandir)”

a1-008.jpga2-006.jpga3-002.jpg

İlgili Haberler