Elazığ Eğitim-Sen'den Milli Eğitime tepki

Elazığ Eğitim-Sen'den Milli Eğitime tepki
Eğitim-Sen Elazığ Şubesi, okullara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılacağı AKP kongresine katılmaları yönünde mesaj gönderen Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tepki gösterdi.

Evren DEMİRDAŞ / ELAZIĞ

Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul müdürlerinin, öğretmenlerin ve öğrencilerin AKP il kongresine katılmalarına yönelik okullara gönderilen maillere Eğitim-Sen Elazığ Şubesi tepki gösterdi.

Sendika binasında yapılan açıklamada milli eğitim müdürlerinin gorevlerinin eğitim-öğretim hizmetlerinin yürütmek olduğunu belirten Egitim-Sen Şube Başkanı Musa Doğan, "Eğitim-Sen olarak memurun siyaset yapma hakkını savunduğumuz için Milli Eğitim Müdürlükleri bunu suç saymaktadırlar. Ancak görünüyor ki Milli Eğitim Müdürlüğünün okullara göndermiş olduğu mailler iktidar endeksli çalışmalardır.

Eğitim-Sen olarak öğretmenlerin görevi olmayan yerlere çağırılması suçtur. Aynı sekilde 18 yaşını doldurmayan öğrencilerin siyasete alet edilmeleri doğru bir yaklaşım değildir. Bu yapılan uygulama gerek öğretmenlerin gerekse öğrencilerin kendi iradelerine saygısızlıktır. Bu tutumu doğru bulmuyoruz milli eğitim müdürlüğünün yapmış olduğu bu uygulamayı şiddetle kınıyoruz'' diye konuştu.

İlgili Haberler