Elektrik faturalarını ödetmeyen PKK, TSK helikopterine füze kilitledi

Çankaya hevesi için her türlü tavizi veren, terör örgütü ile çözüm süreci zırvalarıyla pazarlık masasından kalkmayan Recep Erdoğan, çıkardığı yeni  çerçeve yasa ile milleti “PKK’ya silah bıraktırılacak”  diye kandırıp duruyor. Benzer palavraları çekilme sürecinde de sıkmıştı. Ama bakın ortada nasıl bir gerçek var. Size aktaracağım şok haber ile eğer Erdoğan Çankaya Köşkü’ne çıkarsa ne olacağına nereye gideceğimize siz karar verin!..

Güvenilir kaynaklardan edindiğim bilgiye göre, terör örgütü PKK, kurulduğu günden bugüne ilk kez, TSK’ya ait helikopterlere füze kilitlediği ortaya çıktı. Suriye’de başlayan iç savaşla birlikte güvenlik birimlerinin, PKK’nın hava savunma sistemi, karadan havaya füzeler temin ettiği istihbaratı da böylece doğrulanmış oldu. Hatırlanacağı üzere, Suriye’de iç savaş başlamasıyla birlikte güvenlik birimlerine PKK’nın karadan havaya füzeler temin ettiği yönünde istihbarat geliyordu. 
Gelelim şimdi bu vahim ötesi olayın meydana geliş şekline;
Tunceli’nin Çemişgezek ilçesi Ali Boğazı bölgesinde mantar toplamaya giden 68 yaşındaki bir kişi uçurumdan düşerek hayatını kaybetti. Savcının bölgeye keşfe gitmesi için 27 Mayıs’ta 2 Sikorsky helikopter ve koruma amaçlı bir Kobra helikopter verildi. Ancak helikopterler bölgeye geldiklerinde FÜZE KİLİTLEME İKAZI aldılar.
Pilotlar kaçış manevrası yaptı. Ardından bir yanlışlık olup olmadığını test için tekrar aynı bölgeden aynı irtifadan uçuş yapıldı. Füzeler aynı bölgede tekrar kilitlendi. Terör örgütünün, elindeki bu teknolojiyi hem tecrübe etmek hem de zamanı geldiğinde kullanmak için füzeleri helikopterlere kilitlediği değerlendirildi. Örgütün füzeleri, Rusya’nın silah desteği verdiği Suriye rejim ordusundan hibe olarak aldığı istihbaratı paylaşıldı. Bölgedeki uçakların tehdit altında olduğu bilgisi verildi.
Uzmanlara göre; TSK’ya ait taarruz helikopterlerinin Rus menşeli SA-8 füze ikaz sinyali alması, PKK’nın elindeki füzeleri Türkiye’ye soktuğunu da kanıtladı.
Askeri istihbarat, PKK’nın Suriye’de elde ettiği SA-8 füzelerini Türkiye’ye aktardığı, füzeleri her an için kullanmayı planladığı yönünde rapor hazırladı.
 PKK’nın elinde Cornet füzesi de var.. PKK’nın SA-8 füzelerinden daha önce, Rus yapımı Cornet füzesi elde ettiği de kaydedildi. Bu füzelerin bir tanksavar füzesi olmakla birlikte aynı zamanda helikopterleri vurmak amacıyla kullanılabileceği belirtildi.

“PKK’nın vuruş gücü artacak” 
 Suriye’den sağlanan silahlı desteğin Türkiye’nin ulusal güvenliğine karşı oluşturduğu risklerden birisi de PKK’nın burada elde ettiği füze ve tank gibi ağır silahlar olarak değerlendiriliyor. Askeri teknoloji uzmanlarına göre terör örgütü PKK, bu silahlarla vuruş gücünü geliştirdi. PKK’nın eline geçen füze sistemleri daha büyük eylemler yapabilmesine imkân sağlayacak. Zira bu füze sistemleri tank ve helikopterlerin vurulması, hatta alçak irtifadaki savaş uçaklarının düşürülmesinde etkili oluyor.
PKK’nın bu teknolojiyle daha önce büyük kayıplar verdiği hava operasyonlarına karşı savunma kapasitesini artırmış olduğu belirtiliyor. Ayrıca tahrip gücü yüksek eylemler yapabileceği öngörülüyor. Stratejik önemi bulunan hedefleri kolaylıkla vurabileceği belirtiliyor.
TSK helikopterlerine füze kilitleme olayını değerlendiren askeri uzmanlar füze ile yapılacak saldırıların oluşturacağı tahribat bir tarafa, eylemlerin propaganda etkisinin çok daha fazla olacağına dikkat çekiyor. Buna göre PKK, vur kaç tarzı eylemler yerine belli bir alanı tamamen kontrol altına almaya yönelik eylemlere girişebilecek. 

Trafoya PKK girdi
Gelelim bir de şu terör bölgesinde elektrik faturası eylemlerine; Güneydoğu’da Türkiye Cumhuriyeti kurallarını tanımama kararı alan PKK’nın devlete vergi ödememe çağrısından sonra, faturaları ödememe talimatı geldi. PKK’nın geçen ay yürürlüğe koyduğu  “merkezi hükümete fatura ödenmemesi”  talimatı doğrultusunda binlerce elektrik faturası ödenmedi. Örgüt, yakında özerkliğin hayata geçirileceği, bu nedenle elektrik faturalarının ödenmesine gerek olmadığı propagandası yapıyor.
Bölgeden gelen bilgilere göre; çözüm sürecinde olaylara polis ve jandarma müdahalesi yaptırılmaması nedeniyle, ödenmeyen faturalar için elektrikleri kesmeye görevliler gidemiyor. Örgüt, özellikle köylerden elektrik faturası ödeme oranını neredeyse sıfırladı. Diyarbakır, Van, Hakkari gibi illerde ise şehrin büyük bölümü fatura ödemedi.
 Faturaları ödetmeyen örgüt daha ileri bir adım attı ve fatura ödemeyen semtlerin elektriğini merkezden kesen görevliler hakkında sözde gözaltı kararı çıkardı. Örgütün elektrik kesenlerin gözaltına alınıp PKK mahkemesinde yargılanacağını deklare etmesinin ardından olaylar başladı. Köşk seçimleri öncesi olay istemeyen Hükümet baskısıyla yeniden elektrik verilmeye başlandı.
Son dönemde devlet gibi hareket eden PKK, elektrik konusunda sorunu kendisinin çözeceğini, özerklikten sonra bölgedeki barajlardan halka ucuz elektrik vereceğini ilan etti.
Gördünüz mü vizyonun belgesini?..
Eski Türkiye Yeni Türkiye!..

Yazarın Diğer Yazıları