Elektrikli BMW gelmeden tükendi

Elektrikli BMW gelmeden tükendi
180 bin eurodan başlayan fiyatla satılacak BMW i8’e yoğun talep var. Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Eşref Biryıldız, “Eğer alabilirsek 2015’te 300 adet i8 satabiliriz” dedi.

Lazer aydınlatma teknolojisine sahip olarak seri üretimine başlanan ilk otomobili unvanına sahip BMW i8 ile ilgili ön siparişler, alınmaya başlandı. Öncelikle Türkiye kotası dahilinde gelen az miktardaki BMW i8 modelini sadece test aracı olarak müşterilerin beğenisine sunacak olan Borusan Otomotiv, gelen siparişler sonrasında 2015 yılından itibaren ilk teslimata başlayacak. 

Hızlı şarj istasyonları
Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Eşref Biryıldız, Ataşehir’de lüks bir plazayı satın aldıklarını belirterek, sadece içerisine 5.5 milyon euro sarf ettiklerini anlattı. Eşref Biryıldız, “Eğer alabilirsek 2015’te 300 adet i8 satabiliriz. İstanbul’da 5 noktadaki yetkili satıcılarımızın tesisine ve bir de Ankara’da hızlı şarj istasyonu kuracağız. Otomobillere 15 dakikada yaklaşık 100 km’lik şarj sağlayan bir altyapı sunacağız” dedi.
Borusan Oto Ataşehir’de düzenlenen BMW i3 ve BMW i8 Türkiye tanıtma şenliğine, BMW AG Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ian Robertson da katıldı.