Elitaş: "OHAL bir kez daha uzatılmayacak"

Elitaş: "OHAL bir kez daha uzatılmayacak"
AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş açıklamalarda bulundu. 'OHAL' konusuna da değinen Elitaş "OHAL bir kez daha uzatılmayacak" dedi.

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki cunta yapılanması tarafından düzenlenen darbe girişimi sonrası ilan edilen ve yaklaşık iki yıldır devam eden olağanüstü hâl (OHAL) uygulamasının bir daha uzatılmayacağını açıkladı. 20 Temmuz 2017'de ilan edilen OHAL, yedi kez uzatılmıştı.

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Elitaş, OHAL ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Eğer hükümet 18 Temmuz'dan önce Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) OHAL'in uzatılmasıyla ilgili tezkere göndermezse, Meclis'in bunu kendiliğinden uzatma yetkisi yok. Bu istek, talep ve irade hükümette. Hükümet 18 Temmuz'dan önce böyle bir istemde bulunursa son karar Meclis'te tabii ki. Gözüken o ki, sayın Cumhurbaşkanımızın OHAL'in uzatılmasıyla ilgili bir iradesi olmadığıyla ilgili. OHAL'i uzatma tezkeresi TBMM'ye gelmeyecek."