Elon Musk'a rakip geliyor. İspanyol şirket EOS-X Space yolculu balonla uzaya çıkıyor

Elon Musk'a rakip geliyor. İspanyol şirket EOS-X Space yolculu balonla uzaya çıkıyor
ABD'li girişimci Elon Musk'ın uzay alanında çalışmaları devam ederken bir hamle de İspanyol şirket EOS-X Space'ten geldi. Şirket, uzaya göndereceği yolculu balonlarla SpaceX, Blue Origin ve Virgin Atlantic gibi devlere meydan okuyacak. Girişim, 10 yıl içinde 10 bin insanı uzaya göndermeyi planlıyor.

Webtekno'dan Ümit Kılınç'ın haberine göre, uzay alanında çalışmalar birçok şirket tarafından devam ediyor. Günümüzde artık uzay teknolojileri belli bir noktayı aşmayı başardı ve uzaya yolculuk konuşulmaya başlandı. İnsanlar, gelişen teknoloji sayesinde tıpkı uçağa biner gibi uzaya ulaşabilecekler ve bunu görmek için fazla beklememiz gerekmeyecek.

BALONLA UZAYA ÇIKILACAK

EOS-X Space, dünya devlerine meydan okusa da bunu onların tarzıyla yapmayacak. Şirket, devlerin aksine turistleri uzaya çıkaracağı aracında herhangi bir roket kullanmayacak. Üstelik bu araçlar uçak gibi bir araç da olmayacak. Girişim, bunun yerine bir balon tarafından yükseltilen basınçlı kapsülden yardım alacak.

ekran-alintisi-20201017161916.jpg

YERDEN TAM 40 KM YÜKSEKLİĞE ÇIKACAK

Temelinde bir balon olan ancak alt kısmında basınçlı bir kapsül taşıyan bu araç, içindeki yolcuları yerden 40 kilometre yükseğe çıkaracak. Ayrıca yolcular basınçlı kapsülün içinde bulunacağından yolculuk boyunca herhangi bir özel kıyafet giymek veya fiziksel hazırlık yapmak zorunda olmayacaklar.

YOLCULUK 4-5 SAAT SÜRECEK

EOS-X Space'in her bir yolculuğu hava durumuna göre ortalama 4 – 5 saat sürecek. Bu da aslında girişimi dünya devleri arasında iyi bir noktaya oturtacak. Çünkü SpaceX ve Blue Origin gibi dev şirketler, turistik uzay seyahatlerinde yüksek irtifa uçuşları yalnızca birkaç dakikayla sınırlı tutabiliyorlar.

UÇUŞ İÇİN SERVET İSTENİYOR

EOS-X Space'in turistik balon uçuşuna katılmak içinse bir servet harcamanız gerekecek. Uzun bir süre boyunca size unutulmaz anlar yaşatacak ve Dünya'nın yuvarlak olduğunu hatırlatacak bu uçuş, yolcu başına 150 bin dolardan 200 bin dolara kadar fiyat etiketine sahip biletlerle yapılabilecek. İlk ticari uçuşun 2023 yılında yapılması planlanıyor.