Elveda Eski Türkiye!

Kusura bakmayın ama moralinizi bozmaya devam edeceğim. Çünkü benim yaşananlardan midem bulanıyor, vicdanım sızlıyor. Kulaklarımda henüz bestelenmemiş "Elveda Eski Türkiye" şarkısı çınlıyor. Hayallerimizi süsleyen adaletli ve kalkınmış bir Büyük Türkiye'ye doğru ilerlediğimizi sanırken batıyoruz. Sahnede güzel bir şarkı da yankılanmıyor. Öylesine "ÖÖÖEEEAAA…" diye bağırıyorlar. Yapabildikleri sadece bu…

Titanik batarken 'Arrivederci Roma' (Elveda Roma) şarkısı çalıyormuş. Bizim insanımız da Survivor izleyerek hayatta kalmaya çabalıyor! Neresinden tutup da düzelteyim bilemiyorum. Hala görmüyor musunuz, Türkiye BÖLÜNÜYOR, BÖLÜNÜYOR, BÖLÜNÜYOR! Öldürülen her terörist yerine 10 tanesi dağa çıkıyor! Yüz yıl önce 30 yılda yaşanan bölücü isyanın on katı son 3 ayda patladı, patlıyor.

Bu bölünme ülkenin sadece güneydoğusunun psikolojik ve fiziki parçalanmasına değil aynı zamanda mezhepsel ve kültürel düzeyde de yaygınlaşıyor. Devletin zirvesi "Laz mıyız, Türk müyüz?" diye ortaya yeni sorunlar atıyor. 

Bizim en önemli sorunumuz, ırkçılık, mezhepçilik ve bölücülük değildir. Bunlarla hesaplaşmak, hastalıkları tedavi etmek mümkündür. Ancak imam minberden nifak saçar, itfaiyeci nefret yangınlarını körükler, güvenlik güçleri suçluyla işbirliği yaparsa ne yapacaksın? İtiraz eden, adalet arayan, yanlışlara karşı çıkan herkese hain, paralel, casus diye ezmeye kalkışmak sadece "düşmanın" işine yarar.

Türkiye ahlaken ÇÖKÜYOR, ÇÖKÜYOR, ÇÖKÜYOR! Tecavüz vakaları artık sıradanlaştı. İktidar dini değerleri, destekçileri de milli değerleri iğdiş ediyor. Kapatılan dershanelerin yerine batı illerinde Amerikan ve İngiliz okul ve kursları, doğuda ise PKK eğitim merkezleri açıldı, açılıyor. Gençleri ahlaki bir ortamda tutacak hiçbir sınır kalmadı.

Türkiye dışarda BİTİYOR, BİTİYOR, BİTİYOR. Türk dünyasını yeniden birer birer Rusya'ya terk ettik. Zayıflayan bağlar koparıldı. Özbekistan çok önceden kapıları kapatmıştı, şimdi Kazakistan ve Kırgızistan gitti. Sırada Türkmenistan var. Artık Can Azerbaycan'ı bile yitirme eşiğindeyiz. İslam alemi ise önce Arap Birliği olarak kınadı, görmezden geldik, şu an İslam Ordusu bayrağı altında Suudi Amerika'nın emrine giriyor.

Çağdaş uygarlık düzeyindeki batılı müttefiklerimiz ise halimize açık açık gülüyor, kapılarında süründürüyorlar. Öyle duvarlar ördüler ki, yanına gidip ağlayabildikleri tek Yahudi Lobileri ve İsrail kaldı. Ciddi ciddi haberlerle eleştirdiler, tınmadık, komedi programlarıyla eğleniyorlar.

Elveda Eski Türkiye! Kıymetini bilememişiz. Batıyoruz!

Yazarın Diğer Yazıları