Emekli Tuğgeneral Naim Babüroğlu Cumhuriyetin 100’ncü yıldönümünün sessiz sedasız geçmesine isyan etti

Emekli Tuğgeneral Naim Babüroğlu  Cumhuriyetin 100’ncü yıldönümünün sessiz sedasız geçmesine isyan etti
Emekli Tuğgeneral Naim Babüroğlu, Cumhuriyet’in 100. yılının sessiz sedasız geçmesine isyan etti.

Babüroğlu, Cumhuriyet’in kurucu kadrosunun ve Atatürk’ün unutulduğunu söyledi.

TRT Etkinlikleri Erteledi

TRT, Cumhuriyet’in 100. yılına özel düzenleyeceği konser ve gösterileri, Gazze’deki insanlık dramı nedeniyle ileri bir tarihe ertelediğini açıkladı.

Babüroğlu: “Cumhuriyet’le Millet Olduk”

Babüroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhuriyet’in 100. yılının kutlanmamasına tepki gösterdi. Babüroğlu, “Cumhuriyet olmasaydı özgür bir vatan olmayacaktı. Cumhuriyet’le millet olduk; değerli özgür birey olduk” dedi.

Babüroğlu, Atatürk ve kahraman kurucu kadronun vatandan-milletten başka sevgili bilmeyen bir kuşak olduğunu ve bunu hak etmediklerini belirtti. Babüroğlu, “Atatürk’ten ve Cumhuriyet’ten uzaklaşan bir Türkiye aydınlığa çıkamaz. Atatürk’ü ve Cumhuriyet’i Türkiye’den çıkarın geriye acı ve gözyaşının dinmediği bir coğrafya kalır” diye devam etti.

Babüroğlu, son olarak, “Cumhuriyet’i kuran kadro olmasaydı 17’nci Türk Devleti olmayacaktı” ifadelerini kullandı.

Emekli Tuğgeneral Naim Babüroğlu şöyle dedi "Cumhuriyet’in 100’ncü yıldönümü. Yani bir asır geçmiş. Kanlarıyla bu vatanı yeşerten kahramanlara layık olacak şekilde bir kutlama yok. -100’üncü yıla bu şekilde duyarsız bir toplum var mı? Sanmıyorum… -Cumhuriyet olmasaydı özgür bir vatan olmayacaktı. Cumhuriyet’le millet olduk; değerli özgür birey olduk. -Atatürk ve kahraman kurucu kadro, vatandan-milletten başka sevgili bilmeyen o kuşak bunu haketmedi. -Atatürk’ten ve Cumhuriyet’ten uzaklaşan bir Türkiye aydınlığa çıkamaz. -Atatürk’ü ve Cumhuriyet’i Türkiye’den çıkarın geriye acı ve gözyaşının dinmediği bir coğrafya kalır. -Cumhuriyet’i kuran kadro olmasaydı 17’nci Türk Devleti olmayacaktı."

serv.jpg

İlgili Haberler