‘Ülke, bu karanlık iklimden çıkarılmalı’

‘Ülke, bu karanlık iklimden çıkarılmalı’
Devlet Bahçeli : Anlaşamazlarsa, ilke ve şartlarımızın kabulü halinde, MHP değil elini, gövdesini taşın altına koyar

‘AKP-CHP, koalisyonu tekrar denemelidir’

Heba olmasın

Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu’na seslenen MHP lideri, “32 gün süren 50 saate yakın devam eden toplantı ve temasların heba olmaması, bunca verilen emeklerin ve harcanan mesailerin hüsranla neticelenmemesi için taraflar mutlaka inisiyatif almalıdır” dedi. 

 

‘Ülke, bu karanlık iklimden çıkarılmalı’

AKP ile CHP’nin koalisyonu tekrar denemeleri için çağrı yapan Devlet Bahçeli “Anlaşamazlarsa, MHP değil elini, gövdesini taşın altına koyar” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı açıklamada, “Türk milleti siyasi belirsizliğin tavan yaptığı, uzlaşma kanallarının tıkandığı bir ülke tablosunu kaygıyla izlemektedir. Türkiye’nin çözülmesi gereken pek çok sorun alanı olduğu muhakkaktır. Hiçbir parti nefsi hesap yapmamak durumundadır. Ülke çıkarları, millet ve devlet bekası her şeyin üstünde tutulmalıdır. Koltuk sevdası, basit ve ahlaken tartışmalı siyasi taktikler milletimizin geleceğine baskın çıkmamalıdır. Nihayetinde başka bir Türkiye, başka bir vatan yoktur. Terörün bu kadar zirve yaptığı bir dönemde ülkemizin geçici hükümetle yönetimi, AKP ile CHP arasındaki koalisyon temas trafiğinin sonuçsuz kalması kimseye herhangi bir yarar sağlamayacaktır.  Bölünmüş bir Türkiye’nin, parça parça olmuş ve iç savaş şartlarına doğru savrulmuş bir vatan coğrafyasının hangi feci akıbetlere kapı aralayacağını bilmek ve görmek için kahin olmaya da gerek yoktur. Bu itibarla Türkiye seçeneksizliğe mahkûm edilmemeli, hareket ve stratejik manevra alanı daraltılmamalıdır. Bugün verilen yanlış kararların, günü kurtarmak adına gelecekten ödün verilme niyetlerinin telafi ve tamiri çok zor olacak külfetlere davetiye çıkaracağını idrak etmek lazımdır. Ülkemiz şu anki kabus ve karanlık iklimden derhal çıkarılmalıdır” dedi.

Hâlâ umut var

Bahçeli, “Koalisyon hükümeti kurulmasıyla ilgili az da olsa ümit kırıntıları vardır. AKP ile CHP arasında 32 gün süren 50 saate yakın devam eden toplantı ve temasların heba olmaması, bunca verilen emeklerin ve harcanan mesailerin hüsranla neticelenmemesi için taraflar mutlaka inisiyatif almalıdır. 45 günlük Anayasal takvimin bitmesine sayılı günler kalmıştır. Beklentimiz, AKP ile CHP’nin dürüstçe, hiçbir hesap yapmadan, korkularını aşarak, anlaşmazlığa neden olan tekliflerini soğumaya alarak tekrar bir araya gelmenin yollarını bulmalarıdır. AKP ile CHP şanslarını bir kez daha ve samimiyetle denemelidir” ifadelerini kullandı. Ekonomideki krize de dikkat çeken MHP lideri, “Alçak ve hain terör örgütü PKK, 20 Temmuz’dan bu tarafa 37 vatan evladını şehit etmiştir. Ne yazık ki manzara korkunçtur.

7 Haziran seçimlerinin tekrarlanması halinde, sandık güvenliğinin ve demokratik istikrarın güvencede olacağını hiç kimse iddia edemeyecek, ileri süremeyecektir.

Randevu gerçekleşecek

Bu şartlar altında Türkiye hükümetsiz bırakılmamalıdır. Ayrıca seçim tekrarına olumlu bakmamız mümkün olmadığı gibi, azınlık hükümeti ya da seçim hükümeti kurulmasına da sıcak yaklaşmamız olmayacak bir şeydir. Bu kapsamda AKP ile CHP’nin son defa bir araya gelerek koalisyon düğümünü çözmeleri tarihi bir zorunluluk, milli bir sorumluluktur. Şayet bu olmayacaksa, böyle bir görüşmeye taraflar yanaşmayacaksa, MHP, 17 Ağustos 2015 Pazartesi günü saat 14.00’de AKP Genel Başkanı Sayın Ahmet Davutoğlu’yla planlı randevusunu gerçekleştirecektir” diye konuştu.