Madenci ailelerinden bakanlara protesto!

Madenci ailelerinden bakanlara protesto!
Ermenek’te hayatını kaybeden 18 madencinin ailelerine hediye edilen evlerin tapu dağıtım töreninde Bakan Taner Yıldız ile Lütfü Elvan’a tepki yağdı

Karaman’ın Ermenek ilçesinde geçen yıl 28 Ekim’de kömür ocağını suyun basması nedeniyle yaşamını yitiren 18 madencinin ailesine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından hediye edilen evlerin tapuları dün törenle dağıtıldı.
Evlerin 17’sinin Ermenek’te 1’inin ise Zonguldak’ta olduğu kaydedildi. Ermenek’teki Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi’nde yapılan tapu dağıtım törenine Enerji ve Tabii Kaynaklara Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ölen madencilerin aileleri ve davetliler katıldı. Ölen madencilerin aileleri salonda sol bölümde, davetlilerde sağ bölümde oturtuldu.TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, madencilerin helal kazançlarının peşinde koşarken öldüklerini belirtti.  Hisarcıklıoğlu, “Acıyı yaşayan bilir ve elbette hiçbir şey acıyı hafifletmez. Bizler de geride kalanların yalnız olmadıklarını bilmelerini istiyoruz. İşçilerimizin emaneti olan çocukların, sahipsiz olmadıklarını bilmelerini istiyoruz. Bu evleri kendilerine verirken onların hayatını kolaylaştıracak adımları atma gayreti içindeyiz” dedi.

Biz bir şey istemiyoruz
Törene katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, konuşmasını yapmak için kürsüye çıktığı sırada davetliler arasındaki AKP’liler, ’Türkiye seninle gurur duyuyor’sloganı atmaya başladı. Bunun üzerine ölen madencilerden Mehmet Tokat’ın eşi Zeynep Tokat, “Neyle gurur duyuyorsunuz? Bizim acımız var. Canlarımız gitti” diye tepki gösterdi. Babasının cenaze törenine yırtık ayakkabıyla gelmesi geniş yankı uyandıran ölen madenci Tezcan Gökçe’nin eşi Ayşe Gökçe de tezahüratta bulunanlara sert tepki gösterdi. Ayşe Gökçe, “Ne verdiniz de gurur duyuyorsunuz? Bize bir şey verdiğiniz yok. Biz bir şey istemiyoruz” dedi. Gökçe, sakinleştirmek isteyen bakanların korumalarına da “Benim iki acım var. Sakin olamam ben. İki yiğidim gitti. Aklımı yitireceğim” dedi. Salonda tepkisi sürdüren Ayşe Gökçe de sakinleştirilmek için sivil polisler tarafından dışarı çıkartıldı.

Bu çocuk babasız kaldı
Bu arada tekrar yerinden kalkan Zeynep Tokat, slogan atan partililerin yanına yaklaşıp, “Bizim çektiğimiz acıyı biliyor musunuz?” diyerek kalabalığın arasından geçip salonu terk etti. Zeynep Tokat, salonun dışında bekleyenlere de “Sizin yüzünüzden bunlar başımıza geldi. Bir Soma yasası çıkardınız başımıza. Neyin gururunu duyuyorsunuz. Bize Cumhurbaşkanı, Başbakan ne yaptı? Gelip başsağlığında bile bulunmadılar” dedi. Bakan Taner Yıldız’ın ardından Lütfi Elvan kürsüye çıktı. Konuşması sırasında Elvan’ın alkışlanması üzerine ölen madenci İsmail Gürses’in eşi Havva Gürses, 7.5 aylık bebeğini gösterip yetim kaldığını belirterek, “Bu çocuk babasız kaldı. Dünyayı verseniz hiçbir şey olmaz” diyerek salonu terk etti. Bakan Elvan ve Yıldız daha sonra Ermenek’ten ayrıldı.