Fransa’da kanlı terör saldırısı

Fransa’da kanlı terör saldırısı
Lyon kenti yakınlarında doğal gaz fabrikasına düzenlenen saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı. Tüm ülke alarmda...

Bir şüpheli gözaltında...

Fransa’nın Lyon kenti yakınlarındaki Saint-Quentin-Fallavier kentinde bir doğal gaz fabrikasına düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre bir kişi öldü, iki kişi yaralandı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre saldırı, fabrikaya girmeye çalışan iki kişinin bulunduğu bir aracın içindeki malzemelerin patlaması sonucu meydana geldi. İçişleri Bakanlığı Yasin Salhi adlı Fransız vatandaşı bir şüphelinin göz altına alındığını açıklarken, saldırganların iki kişi olabileceğini kaydetti.

Teyakkuz haline geçildi

Fransa’nın doğusunda Avrupa’nın önemli sanayi bölgelerinden birindeki fabrikanın yer aldığı bölgeye çok sayıda polis ve itfaiye görevlisi ulaşırken, İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve de olay yerine intikal etti ve konuyla ilgili bilgi aldı. Başbakan Manuel Valls, saldırıya ilişkin Rhone-Alpes bölgesinde güvenlik tedbirlerinin arttırılması emrini verdi. Adalet Bakanlığı da, Paris Savcılığı’nın konuya ilişkin terörizm soruşturması başlattığını belirtti.

Kesik baş iddiası

Diğer taraftan, olay yerinde hayatını kaybeden kişinin başının kesilmiş olduğu ve saldırıyı düzenleyenlerin beraberinde, üzerinde Arapça yazılı bayraklar taşıdığı da iddia edildi. Uluslararası basın kuruluşları bu bayrakların IŞİD’e ait olduğunu belirtti. Yine bazı basın kuruluşları, bugünkü saldırının, Fransa’da 7 Ocak’ta teröristlerin, başkent Paris’te hiciv dergisi Charlie Hebdo’yu basarak 11 kişiyi öldürdüğü olaydan yaklaşık altı ay sonra gerçekleştiğine dikkat çekti.