Emeklilerin canını sıkacak zam haberini Saray'a yakın yazar verdi! Beklentilerin çok altında

Emeklilerin canını sıkacak zam haberini Saray'a yakın yazar verdi! Beklentilerin çok altında
Milyonlarca emekli yeni yılda maaşlarının ne kadar olacağını merak ediyor. Üst üste yapılan açıklamalar da emeklilerde büyük bir beklenti yaratmıştı ancak Saray'a yakınlığıyla bilinen Milliyet yazarı Zafer Şahin'den kötü haber geldi. Şahin verdiği bilgilere göre zam oranı emeklilerin beklentisinin çok altında kaldı.

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı 3 Ocak günü açıklanacak olan Aralık ayı enflasyon rakamlarında ve hükümetin buna göre emekli allıklarına yapacağı zamlarda... Cumhurbaşkanı Erdoğan ve iktidar kanadından gelen açıklamalar emeklilerin zam beklentisini yükseltmişti. Ancak kulislere sızan son bilgi emeklileri hayal kırıklığına uğratacak cinsten... Kulislere sızan son bilgiye göre tüm emeklilere enflasyon farkının dışında ekstra bir zam yok... Sadece bir kısım emekliye ekstra zam yapılacak.

İşte Milliyet Ankara Temsilcisi Zafer Şahin''in köşesine yansıyan o can sıkıcı kulis bilgileri...

3 OCAK PAZARTESİ GÜNÜ AÇIKLANIYOR

Pazartesi günü açıklanacak enflasyon oranı memur ve emekli maaşlarına yapılacak zamda belirleyici olacak. Bu yılın ikinci altı aylık döneminde gerçekleşen enflasyon SSSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı olacak. Yine bu 6 aylık enflasyonun yüzde 3''ü aşan kısmı da memur ve emeklisinin enflasyon farkını ortaya koyacak.

EN DÜŞÜK AYLIK 2 BİN LİRA OLACAK BEKLENTİSİ

SSK, Bağ-Kur emeklilerinin aylık enflasyon zammının enflasyon farkı ile birlikte yüzde 15 civarında olması bekleniyor. Bu artışa ilaveten ekstra iyileştirme için çalışmalar sürüyordu. Buna göre en düşük emekli aylığına en düşük emekli aylığına bin 427 lira seyyanen zam yapılması ve en düşük emekli aylığının 3 bin ila 3 bin 500 liraya kadar çıkartılması için çalışıldığı ifade ediliyordu.

EMEKLİYİ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATACAK HABERİ VERDİ

Ancak bugün Milliyet gazetesi yazarı Zafer Şahin''den emeklilerin zam beklentilerinin üzerine hayal kırıklığı oluşturacak bir kulis geldi. Şahin, bugünkü yazısının son bölümünde, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak zamla ilgili şunları yazdı: 

"Ve SSK, Bağ-Kur emeklileri... Bu gruptaki emekliler ocak ve temmuz olmak üzere senede iki kez zam alıyor. Zam oranları bir önceki altı aylık dönemdeki enflasyon oranına göre belirleniyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin 2021’in ilk altı ayındaki enflasyona göre yüzde 12 civarında bir zam alması kesin görünüyor."

2 BİN LİRANIN ALTINDA ALAN EMEKLİYE SEYYANEN 500 LİRA ZAM

"2022’nin 3 Ocak günü açıklanacak altı aylık enflasyona göre bu oranın daha da artması bekleniyor. Bu zamlar dışında maaşı 2.000 liraya kadar olan emeklilere ayrıca seyyanen 500 lira zam yapılacak."

MAAŞI 2 BİN LİRANIN ÜZERİNDEKİ EMEKLİ HAYAL KIRIKLIĞI YAŞAYACAK

Bu iddia doğruysa 2 bin lira üzerinde emekli maaşı alan birçok emekli büyük hayal kırıklığına uğrayacak. Aralık ayı enflasyonu yüzde 13 bile olsa mesela 2 bin üzeri alacak olan emeklilerin alacağı zam 500 lira olacak ve maaşlar asgari ücretin çok altında kalacak. 

İlgili Haberler