Dev derbinin şifreleri antrenmanlarda gizli!

Dev derbinin şifreleri antrenmanlarda gizli!
Dev derbinin şifreleri antrenmanlarda gizli!

Büyük maç öncesinde Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal’ın ilk 11’i büyük ölçüde şekillendi. Kanarya’da Gö

Büyük maç öncesinde Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal’ın ilk 11’i büyük ölçüde şekillendi. Kanarya’da Gökhan ve Meireles’in dönüşüyle rahatlayan tecrübeli çalıştırıcı, kanatları çalıştırırken, orta alan oyuncularını da gizli forvet yapacak

Saracoğlu’nda 14 yıldır galip gelemeyen ve bu sezon dış sahada tat vermeyen Galatasaray’da ise durum iç açıcı değil. Muslera’nın yokluğunda kaleyi Eray’a emanet eden Mancini idmanlarda savunma kurgusunu ön planda tutuyor

Süper Lig’de oynanacak dev derbi öncesinde Fenerbahçe rahat, Galatasaray ise sıkıntılı. Bu sezon evinde oynadığı 5 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik alarak en başarılı takım olan sarı lacivertli ekipte Meireles ve Gökhan’ın sakatlıklarının düzelmesi teknik direktör Ersun Yanal’ın elini rahatlattı. Kadıköy’de Galatasaray ile oynadığı son 14 lig maçında 11 galibiyet, 3 beraberlik alan Kanarya’ya bir zafer daha yaşatmak isteyen Yanal, taktik ağırlıklı antrenmanlarda ideal 11’ini şekillendermeye başladı. Hücum hattında Emenike-Sow ikilisini değiştirmeyen tecrübeli çalıştırıcı, rakibin yorulduğu anlarda ise Webo’yu sahaya sürecek. Bek oyuncuları Caner ve Gökhan ile kanatları çalıştıracak olan Yanal, orta alanda Mehmet Topal, Emre ve Meireles’e de “Hücuma destek verin” direktifinde bulundu.

 


Hakan geri döndü
Sarı kırmızılı ekipte ise Roberto Mancini kadro kurmakta zorlanıyor. Muslera’nın yokluğunda eldivenleri genç Eray’a emanet eden İtalyan çalıştırıcı, savunma kurgusunu ön planda tutmak isterken de yabancı kontenjanına takılıyor. Eboue, Chedjou, Semih ve Riera dörtlüsünü deneyen Mancini, Hakan’ın takımla çalışmalara başlamasıyla birlikte nefes aldı. Sneijder’in oynayabilecek duruma gelmesi durumunda ilk 11’i silbaştan yapmak zorunda kalacak olan Mancini, Riera ya da Bruma’dan birini tribüne gönderecek. Lider Fenerbahçe’yi yenmeleri durumunda puan farkının 3’e ineceğini, aksi durumda ise 9’a çıkacak farkın kapanmasının zor olduğunu belirten sarı kırmızılı çalıştırıcı, futbolcularına “Önce rakibin hızını keseceğiz” talimatı verdi.

 

Fenerbahçe’de moraller yerinde

Sarı-lacivertli ekip, pazar günü Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanacak olan Galatasaray maçının hazırlıklarını Can Bartu Tesisleri’nde 1 saat 15 dakika süren idmanla sürdürdü. Oldukça neşeli geçen ısınma ve koşu hareketlerinin ardından taktik ağırlıklı çift kale maç yapıldığı ve teknik direktör Ersun Yanal’ın çalışmayı sürekli durdurarak uyarılarda bulunduğu öğrenildi. Öte yandan dizinde ağrı bulunan Alper takımdan ayrı çalıştı.

 

Sneijder’den umutlandıran açıklama!

Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder, Fenerbahçe maçına yetişebilmek adına ülkesinde özel bir tedavi görüyor. Zamanla yarıştıklarını ifade eden Hollandalı yıldız, “Konyaspor maçında belimi sakatladım. Sonrasında da sağ topuğumda bir baskı hissettim ve oyuna devam edemedim. Kopenhag mücadelesinde forma giymemem, derbide oynayabilmem yönünde bana umut veriyor” diye konuştu. Galatasaray Basın Sözcüsü Şükrü Ergün ise son yapılan bilgilendirmede Hollandalı oyuncunun derbide oynamayacağını ifade etmişti.