Halaçoğlu iktidarın paketine sert çıktı

Halaçoğlu iktidarın paketine sert çıktı
Halaçoğlu iktidarın paketine sert çıktı

MHP’li Halaçoğlu, Öğrenci Andı’nın kaldırılmasını eleştirirken, “Türk’üm demek sizi rahatsız ediyor diye

MHP’li Halaçoğlu, Öğrenci Andı’nın kaldırılmasını eleştirirken, “Türk’üm demek sizi rahatsız ediyor diyelim. Doğru ve çalışkan olmaktan kim rahatsız olabilir?” dedi.

 

MHP Grup başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu “Birileri ülke üzerinde oyun oynuyor, buna müsade etmeyeceğiz, oynanan oyun asıl engelleyicisi hükümet olmak zorundadır” dedi. Kayseri’de gazetecilerin sorularını cevaplayan MHP Grup Başkan Vekili Halaçoğlu “Antta ne yazıyor, Türküm diye başlıyor. Sizce sıkıntısı var mı  Türküm demenin. Ama, birileri Türküm demekten çekindikleri için başta Başbakan olmak üzere bundan vaz geçiyor. Peki Türküm demek sizi rahatsız ediyor diyelim. Doğruluktan kim rahatsız olabilir? Çalışkanlıktan kim rahatsız olabilir? Küçüklere sevgi göstermek, saygı göstermekten kim rahatsız olabilir? Zaten bizim dinimizde de var. Normal kültürümüzde de var. Sonra yükselmek ve ileri gitmek ülküsü kimi rahatsız edebilir ki kaldırdıkları şey bu. Düşünün varlığım Türk varlığına armağan olsun diyor. Her halde varlığımız Yunan varlığına armağan olsun demeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

 


Müslümanlık nerede!
Halaçoğlu sözlerini şöyle sürdürdü “Türklükle milli değerlerle alakası olan bir irade tarzı göstermiyor bu hükümet. Nitekim Zeytinbağlar adını Tirilya yaptılar. Tirilya ismi Rumca’dır. Yunan işgal döneminde Yunan karargahının adıdır. 52 kiliseyi de ibadete açtılar. Bunlardan İzmir’deki Alaçatı Camii’ni perde ile ayırdılar, yarısını kilise yaptılar. Adana, Niğde, Konya, Kayseri, Samsun, Bursa, Kütahya, Isparta ve Safranbolu’da Metropolitlikler açtılar. Hem dindar geçiniyorsunuz, hem de hiç Hıristiyan nüfusun olmadığı yerde Metropolit atıyorsunuz. O zaman ne yapmak istediklerine bir bakın. Bir taraftan Kürtçe isimler koyuyorsunuz, bir taraftan Rum isimlerini koyuyorsunuz, hani Müslümanlık nerede kaldı? Bunların hepsini vatandaşlarımızın görmesi lazım. Mesela Tillo adı veriliyor. Bu isim Kürtçe değil, Ermenice. Dersim ismi de Farsçadır. Şunu yaparlarsa kabul ederiz. Osmanlı dönemindeki kayıt defterlerine baksınlar. Onları koysunlar. Ermenice ve Rumca isimleri kaldırsınlar.”

 


Çekilmediler
Yusuf Halaçoğlu, açılım, sözde demokrasi paketi ve isim değiştirmeler konusundaki görüşlerini de şöyle dile getirdi; “Bundan öncede açılım adı altındaki sürecin bir takım özellikleri vardı. Şartları vardı, karşılıklı olarak. Şimdi, PKK tamamen ülkeyi terk edeceğini vaad etmişti. Ama, çekilmedikleri malum. Hükümetten de bu çekilme ile ilgili her hangi bir beyanatta gelmedi. PKK ve Kandil bunu her zaman yapıyor. Ama, biz bunu söyledik. PKK ile masaya oturulmaz. Oturduğunuz takdirde elinizi verirsiniz, vücudunuzu kurtaramazsınız. Çünkü terör örgütünün niyeti belli. Eline silah almış, dağa çıkmış, kırk bin insanın ölümünden sorumlu olan bir terör örgütünün masaya oturulduğu taktirde sizin iyi niyetinize cevap vereceğini düşünmeniz sadece saflık.

 

16 madde İmralı canisinin isteği

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, Demokratikleşme Paketi’ndeki maddelerden sadece birini desteklediklerini söyledi. Halaçoğlu, ”Diğer maddelerin kabul edilmesi mümkün değil. Başörtüsü konusunun da diğer 16 bölücü madde ile konulması da bir handikaptır. Doğru olan bir şey değildir. Birisi masumane insanların kendi inançları ile ilgilidir. Diğerleri ise ülkenin takım imtiyazlar sağlamakla alakalıdır. 16 madde direk BDP nin Kandil’in ve PKK terörist başının istekleridir. Yani eş başkanlıktan tutun da, vatana ihanet edenler, yüz kızartıcı sucu bulunanlar dahil hepsinin siyaset yapabilmesi de demokrasi ile anlatılabilecek bir konu değil. Oslo’da ortaya konulan isteklerdir. Biz, MHP olarak bu paketi kabul etmiyoruz.