Emekliye aylığı oranında promosyon!

Emekliye aylığı oranında promosyon!
SGK ile bankalar arasında emeklilere aylıkları karşılığında belli bir miktar promosyon verilmesi için yürütülen görüşmelerde sona gelindi. Tarafların vardığı anlaşmaya göre 3 yıllığına toplam 450-900 lira arasında değişen miktarlarda ödeme yapılacak

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile  bankalar arasında emeklilere aylıkları karşılığında belli bir miktar promosyon verilmesi için yürütülen görüşmelerde sona gelindi. Tarafların vardığı anlaşmaya  göre, verilecek promosyonda emeklilerin aylık miktarları belirleyici olacak, 3  yıllık promosyonlar toplu olarak ödenecek, ilk ödemeler bu yıllın sonunda  yapılacak. 
 
Emeklilerin, 2007/21 sayılı Başbakanlık genelgesiyle kamuda  çalışanların maaşları karşılığında aldığı banka promosyonunun, emeklilere de  aylıkları karşılığında verilmesi talebiyle gündeme gelen tartışmalar, AK  Parti'nin konuyu seçim beyannamesine taşımasıyla ciddiyet kazanmıştı.
 
Asgari ücretin bin 300 liraya yükseltilmesi, emekli aylıklarına zam  yapılması ve ticari faaliyette bulunan emeklilerden Sosyal Güvenlik Destek Primi  kesintisinin kaldırılması gibi seçim sürecindeki vaatlerini hayata geçiren  hükümet, emeklilere aylıkları karşılığında banka promosyonu verilmesi vaadini de  hayata geçirmek üzere.
 
Promosyon 450 ile 900 lira arasında olacak
 
SGK ile bankalar arasında emeklilere aylıkları karşılığında belli bir  miktar promosyon verilmesi için yaklaşık 6 aydır yürütülen görüşmelerde sona  yaklaşıldı.
 
Taraflar arasında anlaşmaya varıldığı ve böylece emekli aylıklarında  yapılan kademelendirmeyle emeklilere 3 yıllığına toplam 450 ile 900 lira arasında  değişen miktarlarda banka promosyon verileceği öğrenildi.
 
Promosyon miktarında emeklilerin aylıkları belirleyici olacak. Yani  aylığı yüksek olan emeklilere daha yüksek promosyon verilecek. Emeklilere  promosyon kapsamında toplu olarak 3 yıllık ödemenin yapılması ve ilk ödemelerin bu yılın sonunda gerçekleştirilmesi planlanıyor.
 
Faruk Çelik ve Süleyman Soylu'nun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı  dönemlerinde de konuşulan ve çözüme kavuşturması yönünde çaba harcanan promosyon  konusu önümüzdeki ay sonuçlandırılacak. Milyonlarca emekliye müjdeyi vermek ise  yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na kısmet olacak.
 
Toplam 152 milyar liralık ödeme yapılmıştı
 

SGK tarafından 2015'te 485 bin 410'u yaşlılık, 11 bin 847'si  malullük/vazife malullüğü olmak üzere toplam 497 bin 257 kişiye emekli aylığı  bağlanmıştı Sisteme yeni dahil olanlarla birlikte geçen yıl emeklilere aylıkları  kapsamında toplam 152 milyar lira ödeme, bankalar aracılığıyla yapılmıştı.