Emenike'ye ilginç ceza

Emenike'ye ilginç ceza
Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, Emenike'nin artık suyuna gidiyor. Öyle ki; kendi koyduğu kuralı bile çiğniyor. "Yeter ki oynasın, takıma faydalı olsun" diyerek prensiplerinden ödün veriyor. 

Emenike, bir defasında yemeğe geç kaldı diye Hollandalı hoca tarafından 200 dolar para cezasıyla cezalandırılmıştı. Yıldızının barışmadığı Advocaat'ın bu tavrına çok bozulan Nijeryalı futbolcu, Alanyaspor maçında ise oyundan alınınca sert bir yaklaşım göstermiş, direkt soyunma odasının yolunu tutmuştu. 

YİNE KRİZ ÇIKSIN İSTEMEDİ

Fenerbahçe'nin yaramaz çocuğu, Manchester United karşılaşmasında yedek kalınca toptan herkese küsmüş, İstanbul'a dönüşte takım otobüsüne binmek yerine kendi aracıyla havalimanını terk etmişti. Sosyal medyadan Dick Advocaat'ı kızdıran paylaşımlar yapan Emenike, geçenlerde yine hocanın damarına bastı! Bu kez idmana geç kaldı. Bunun cezası normalde 200 dolardı. Ancak prensiplerinden taviz vermemekle tanınan Advocaat, belki de yeni bir kriz çıkartmasından endişe duyduğu Emenike için cezayı yumuşattı. 

BUGÜN İYİ TARAFIMA GELDİN

Tecrübeli teknik direktör, Konya maçını kazandıran penaltı golünü atan oyuncusunu tam da yeniden kazanmışken kaybetmek istemedi. Emenike'ye para cezası vermedi. "Bugün iyi tarafıma geldin, sana ceza yok. Bunun yerine tüm takım arkadaşlarına yemek ısmarlayacaksın" dedi. Fenerbahçeli futbolcular, "Hoca para cezası vermemekle iyi yaptı. Çünkü Emenike çocuk ruhlu bir insan. 'Yine bana kafayı taktı' diyerek sorun çıkartabilirdi, biliyoruz" şeklinde konuştular. Bu kez ucuz yırtan Emenike, idmana sadece 5 dakika geç kalmanın bedeli olarak dün akşam tüm takıma yemek ısmarladı.

'BENİ ÇILDIRTIYORLAR!'

Emmanuel Emenike, hakkında yapılan "Kırılgan bir yapısı var. Çocuk ruhlu" gibi eleştirilere verecek bir cevabı olmadığını, az konuşup çok iş yapmak istediğini söyledi. Sarılacivertli yıldız, "Zaman zaman bazı istem dışı davranışlarım oluyor, doğru... Ancak bunlar öyle yerlere çekiliyor ki işte o zaman çıldırıyorum. İyi bir sezon geçirdiğimi düşünüyorum ancak daha iyisini de yapabileceğimi biliyorum" açıklamasını yaptı.

34 MAÇTA YAPAMADIĞINI SADECE 14 MAÇTA YAPTI

Hayal kırıklığı ile sonuçlanan Al Ain ve West Ham maceralarının ardından yeniden Fenerbahçe'ye dönen Emenike, geride kalan haftalarda sarı-lacivertli takımın en etkili oyuncularından bir haline geldi. 2014-2015 sezonunda ligde ve Türkiye Kupası'nda 34 maçta 5 gol-5 asistle oynayan 29 yaşındaki futbolcu, bu sezon ise Avrupa ve Süper Lig'de toplam 14 maça çıktı; 7 kez rakip fileleri sarstı 3 de asist gerçekleştirdi.