Eminağaoğlu: "Af teklifi FETÖ'cüleri de kapsar"

Eminağaoğlu: "Af teklifi FETÖ'cüleri de kapsar"
YARSAV Kurucu Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, MHP’nin Meclis’e sunduğu af teklifinin genişleyebileceği, terör suçlarından yatan FETÖ ve PKK üyelerinin de kapsama girebileceğini belirtti.

Bir süre infaz hakimi olarak da görev yapan emekli yargıç, YARSAV Kurucu Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu , MHP’nin Meclis’e verdiği teklifin, "Af teklifi olduğunu, bunun kapsamının Anayasa Mahkemesi’nin bir iptal kararıyla genişleyebileceği" uyarısında bulunarak, "Türkiye adım adım bir kaos ve her konuyu kapsamına alacak bir affa doğru sürükleniyor" dedi. Eminağaoğlu, terör suçlarından yatan FETÖ ve PKK üyelerinin de olası bir iptalle kapsama girebileceğini belirtti. 

Cumhuriyet'in haberine göre, Emiağaoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Teklifte öyle düzenlemeler yapılmış ki, Anayasa Mahkemesinin eşitlik ve hukuk devleti yönünden vereceği iptal kararları nedeniyle kapsam çok genişleyecek.

Uyuşturucu ticareti suçları, çıkar amaçlı suç örgütlerine yönelik suçlar teklif kapsamına alınınca Askeri Ceza Yasasındaki suçlar gerekçe gösterilip gerekse bu yönden verilecek Anayasa Mahkemesi iptal kararlarıyla tüm bu suç ve cezalar bu yasanın kapsamına girecektir. Bunu teklifi hazırlayanların bilmemesi düşünülemez. Bu nedenle teklifin yasalaşması durumunda kapsama,  FETÖ’den ceza alanların tamamı da girecek, ayrıca PKK’dan ceza alanların her türlü islami terör örgütlerden, İŞID’den ceza alanların tamamı girecek. Sivas katliamından, Gar katliamına kadar ceza alanların hepsi girecek..."

"ÖCALAN DA..."

"Af yönünden hukuka aykırı bu hüküm 2001 yılında Anayasadan çıkartıldı. Bu hüküm anayasada olduğu sürece de, Anayasa Mahkemesi de af konusunda verdiği kararlarda, doğal olarak devlet aleyhine suç ve cezaları karar kapsamına almıyordu. Bu hükmün 2001 yılında Anayasadan çıkartılması karşısında, devlet aleyhine işlenen her türlü suç ve cezalar da toplu özel af kapsamı içinde olacağından, ortaya FETÖ, İŞİD, islami terör örgütleri, PKK gibi tüm terör örgütleri yönünden böyle bir sonuç çıkıyor. Bunu teklifi hazırlayanların bilmemesi düşünülemez... Terör suçları da ve cezaları da kapsama alınınca, bu durum bir Anayasa Mahkemesi kararıyla Öcalan’ın cezasını da kapsamına alacak ve onu da etkilemiş olacak. "

İlgili Haberler