Emniyete el bombası ve silahla saldırdılar

Emniyete el bombası ve silahla saldırdılar
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine silahlı saldırıda bulunan iki teröristen biri ölü ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine silahlı saldırı düzenlendi. Emniyet müdürlüğünün ana giriş kapısındaki güvenlik noktasına biri kadın iki kişi tarafından ateş açıldı. Güvenlik görevlilerinin karşılık vermesi üzerine kısa süreli çatışma yaşandı. Çatışmada kadın terörist üzerindeki bomba ve uzun namlulu silahla ölü ele geçirilirken diğer saldırgan yaralı halde olay yerinden koşarak uzaklaştı. 2 polis memurunun da hafif şekilde yaralandığı, saldırı nedeniyle cadde trafiğe kapatıldı. Güvenlik tedbirlerinin artırıldığı bölgede kaçan teröristin yakalanması için çalışma başlatıldı. Helikopterle de desteklenen çalışmalar sonucu kaçan yaralı terörist de olay yerine yakın mesafede yakalandı. 


Görgü tanıklarının ifadesi

Terör saldırısında 5 kişinin rol almış olabileceği ileri sürülüyor. Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, görgü tanıkları saldırıda öldürülen kadın terörist dahil olmak üzere 5 kişinin rol almış olabileciğini ileri sürdü.

Önce el bombası attı

Tanıkların anlattıklarına göre kadın terörist Emniyet Müdürlüğü girişine bir el bombası attı. Bu sırada mesaiden çıkış yapan polisler ateş ederek karşılık verdi. Kadın terörist bu karşı ateş sırasında öldürüldü. Tam bu sırada kadının yakınında bulunan ve çeşitli istikametlere kaçan 4 kişinin saldırıya karışmış olabileceği düşünülüyor. Bu 4 kişiden birinin bina yakınında yakalanıp gözaltına alındığı öğrenildi. Öte yandan saldırı sonrası kaçan şüphelilere yönelik araştırmalarda 13 kişinin de  incelenmek üzere gözaltına alındığı belirtildi.


Kadın teröristin kimliği

Yine emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre öldürülen kadın teröristin Elif Sultan Kalsen olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Saldırı sonrası bina çevresindeki patlamaların, çerveye atılan düzenek bağlı el bombalarının etkisiz kılınması sırasında meydana geldiği, uzman ekiplerin bu düzeneklerde kontrollü patlama gerçeleştirdikleri belirtildi. 

Valilik açıklama yaptı

Valilik açıklaması şöyle: "Bugün saat 17.50 sıralarında ilimiz Vatan Caddesi üzerinde bulunan  İl Emniyet Müdürlüğü binası uzun namlulu silahla taranmış, çıkan çatışmada saldırıda bulunan kadın terörist ölü olarak ele geçirilmiştir. Teröristin üzerinde bir uzun namlulu silah, 2 el bombası ve 1 tabanca bulunmuştur. Çatışma sırasında hafif şekilde yaralanan 2 polis memuru tedavi altına alınmıştır."