Emniyet’te 3’üncü dalga operasyonu: 33 gözaltı

Emniyet’te 3’üncü dalga operasyonu: 33 gözaltı
Emniyet’te, “22 Temmuz” soruşturması kapsamında daha önce başlatılan operasyonlar devam ediyor.

3’üncü dalgaya “sıfır”lı protesto

Çeşitli illerde aralarında eski İstanbul Mali Şube Müdürü Y.S. ve eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı M.Ç’nin de bulunduğu 33 şüpheli gözaltına alınarak, İstanbul’a getirildi.

Emniyet’te 3’üncü dalga operasyonu: 33 gözaltı
Emniyet’te “paralel yapı” iddialarına ilşkin “22 Temmuz” soruşturması kapsamında başlatılan operasyonların 3’üncüsü dün gerçekleştirildi. İstanbul merkezli 16 ilde düzenlenen operasyonlarda aralarında eski İstanbul Mali Şube Müdürü Y.S. , eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı M.Ç. ve eski İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Y.T.’nin de bulunduğu 33 polis yakalanarak gözaltına alındı. İstanbul’da gözaltına alınan polisler, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirildikten sonra tekrar Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. 

“Biz zaten sıfırız” 
Şüphelilerden bazılarının üzerlerine Türkçe ve İngilizce “Sıfır” yazan siyah tişörtler giydiği görüldü. Bu tişörtlerden giyen şüphelilerden birinin, “Biz zaten sıfırız, buradayız. Ama haram para sıfırlanmaz” diye bağırdı. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen eski İstanbul Mali Şube Müdürü Y.S. gazetecilere yaptığı açıklamada niçin gözaltına alındığını bilmediğini söyledi. Şüphelilerden 1 emniyet amirinin Afyonkarahisar’da, 4 başkomiserin İstanbul, Diyarbakır, Bitlis ve Van’da, 1 komiserin İstanbul’da, 3 komiser yardımcısından 2’sinin İstanbul, diğerinin Muğla’da, 19 polis memurunun da İstanbul, Ağrı, Adıyaman, Ardahan, Diyarbakır, Erzurum, Giresun, Hakkari, Kütahya, Sivas, Şanlıurfa, Van ve Zonguldak’taki adreslerinde gözaltına alındıkları bildirildi.