Emniyet'teki FETÖ mensubu 6 bin 800 polis ihraç edilecek

Emniyet'teki FETÖ mensubu 6 bin 800 polis ihraç edilecek
Fetullahçı Terör Örgütü'nün devlette geniş bir şekilde yayıldığı kurumlardan biri olan Emniyet Teşkilatı'na ikinci bir operasyon bekleniyor.

FETÖ mensubu ve bağlantılı polislerle ilgili ihraç listesi İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlandı. Fetullahçı Terör Örgütü'ne bağlı Türkiye genelinde farklı rütbelerde toplam 6 bin 800 polis, devlet memurluğundan ihraç edilecek.

15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından OHAL uygulaması çerçevesinde çıkarılan kanun hükmünde kararnameyle Emniyet'teki 2 bin 360 polis meslekten ihraç edilmişti.

6 BİN 800 POLİS İHRAÇ EDİLECEK

İçişleri Bakanlığı'nın yeni hazırladığı ihraç listesinde bazı hususlar dikkate alındı. Liste hazırlanırken; 17-25 Aralık sonrası Fetullah Gülen'in emriyle Bank Asya'da hesap açtıranlar ile MİT'in ByLock listesinde yer alan farklı rütbelerdeki emniyet mensupları dikkate alındı. Türkiye genelinde rütbesi fark etmeksizin memur, komiser, amir ve müdür düzeyinde toplam 6 bin 800 polis teşkilattan ihraç edilecek.

Karar Resmi Gazete'de yayınlanınca bu kişilerin devlet memurlukları bitecek.

MİT LİSTE OLUŞTURDU

MİT, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından örgüt üyelerinin kendi aralarında haberleşmek için kullandıkları ByLock adlı cep telefonu uygulamasının şifrelerini kırmayı başarmıştı. MİT'in çalışması ile FETÖ mensuplarının bu uygulamayı kullanarak haberleştikleri anlaşılmıştı. MİT, bu yolla 53 bin kişilik bir liste oluşturdu. SGK yoluyla bu listedeki kamu görevlileri ayrıştırıldı.

TEM ŞUBE MÜDÜR YARDIMCISI GÖZALTINA ALINMIŞTI

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdür Yardımcısı B.Ç., FETÖ soruşturması çerçevesinde gözaltına alınmıştı.

190 POLİS AÇIĞA ALINDI

ByLock sarsıntısı, Ankara Emniyeti’nde devam etti.Edinilen bilgilere göre; müdür, amir ve polis düzeyinde 190 Ankara Emniyeti mensubu dün açığa alındı.