En akıllımız LDP!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve çevresinde görmeye alışkın olduğumuz birçok şarkıcı, türkücü, oyuncu Mehmetçiğe moral için sınıra gittiler.

İbrahim Tatlıses, Seda Sayan, Sibel Can, Coşkun Sabah, Alişan, Hande Yener, Necati Şaşmaz, Emel Müftüloğlu, Cengiz Kurtoğlu, Beşiktaşlı futbolcular… Kimler yoktu ki…

Görüntüleri izlediğimizde komik ve bir o kadar da enteresan anlar vardı.

Örneğin Hande Yener'in bir askerle yapmış olduğu sohbet başlı başına bir mizah konusuydu.

"İsmin neydi?"

"Murat"

"Murat beni tanıyorsun değil mi"

"Evet tanıyorum."

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın arkasında cep telefonunu çıkarıp selfie çeken asker ise tek kelimeyle efsaneydi.

Ancak görüntülerin devamı o kadar da gülümsetici değildi.

Kadrajda Hilal Kaplan'ı görüyoruz. Bir masa başında oturmuş, askerle sohbet ederken notlar alıyor.

Oysa aynı kişi, geçtiğimiz yıllarda Türk askeri ile ilgili akıl almaz ifadeler kullanmıştı.

"TSK gerçekten Peygamber Ocağı olsa, Arife günü kan döker miydi" tweetleri atmış, Türk bayrağının değiştirilmesi gerektiğini söylemişti. FETÖ elebaşı için ise "Hocaefendi'ye edilen sözleri, bana edilmiş gibi incitici buldum" demişti.

İşte o Hilal Kaplan şimdi askerlere moral vermek için Cumhurbaşkanlığı'nın davetiyle sınıra götürülüp, Mehmetçikle muhatap ediliyor.

***

Bir diğer isim Nagehan Alçı…

Evet, "Bizim askerlerin eşleri ve sevgilileri de Güneydoğu'daki gaziler için marif takvimine soyunsun" mesajını paylaşan Alçı'dan bahsediyorum. Onu da götürmüşler, gözlemlerini yazıp, askere moral verecek!

Bu şahıslar; üzerinde konuşulacak, yorum yapılacak, Yeniçağ'ın tertemiz sütunlarını işgal edecek isimler değiller. Lakin konu onlar değil, onları oraya götürüp askerle buluşturan zihniyet!

***

Sonrasında İbrahim Tatlıses… Çözüm sürecinde "megri megri" şimdi ise "Mümbiç'ten, Afrin'ten dolan gel…"

Her gün değişen renkler, söylemler, fikirler, konuşmalar…

Değişmeyen tek şey ise "biat"

***

Gazetecilik mesleğini gerçek anlamda icra edenlerle, gerçek sanatçılar benzerlik gösterirler.

Çünkü onlar; söylenmeyeni, görülmeyeni ve bilinmeyeni kitlelere aktarır… Bunu yapamadıkları takdirde yaratıcılıkları ve yenilikçi yönleri ortadan kaybolur. Sorgulamadıkça, üretemezler… Tekrara düşerler; çalarlar, derleme yaparlar.

Siyasetle içi içe giren gazetecilik nasıl atıl hale gelip, anlamsızlaşıyorsa sanat da öyledir… Son yılların Türkiye'sine bakın… Sanat anlamında icra edilen, ortaya çıkarılan uluslararası bir başarı var mı?

Kendimiz söyleyip, kendimiz dinliyoruz.

Her gün onlarca beste, müzik yapılıyor. Bir tanesi var mı müziğin güçlü olduğu coğrafyaları etkileyen?

Keza sinemamız da öyle…

Siyasetleşen sanat, tıpkı gazetecilik gibi kayboluyor, avamlaşıyor ve yok oluyor.

***

Şu tabloya bakınca 'galiba en akıllımız Liberal Demokrat Parti' demeye başladım.

"Cumhur ittifakına" destek vereceklerini açıklamışlar.

Harika bir ironi ve harika satırlarla…

Bu tabloyu galiba en güzel onlar anlatıyor:

 "KUTSAL CUMHUR İTTİFAKINA DESTEK VERİYORUZ"

Liberal Demokrat Parti Başkanlık Divanı, yaptığı toplantı sonrası, 2019 seçimleri için AKP, MHP ve BBP'den oluşan Cumhur ittifakını destekleme kararı aldığını duyurdu.

Kararda;

"Liberal demokrasinin temeli, 'bireysel özgürlükler ve onları koruyacak güçlü bir adalet ve hukuk devleti' kavramlarını savunmak partimize siyasette yıllardır nal toplattı, bizleri toplumda alay konusu yaptı.

Bu nedenle, Liberal Demokrat Parti Başkanlık Divanı, partinin mevcut politikalarını gözden geçirmiş ve 'yerli ve milli' politikaları benimsemiş, maneviyatçı, kafatasçı, dinci 'her türlü milliyetçiliği ayaklar altına alan milliyetçilik' ilkelerini savunan, kendisi gibi düşünmeyenleri cumhurdan, yani halktan, saymayan Kutsal Cumhur İttifakını destekleme ve %.05 oyuyla iktidar partisinin kuyruğuna takılıp, Meclis'e bu şekilde girmeyi deneme kararı almıştır.

Türk siyasetinde sıklıkla görülen ve seçmence takdir edilen bu 'fırıldak politikası' tornistan kararımızı kamuoyunun bilgilerine sunarız" dendi.

Partiden yapılan yazılı açıklamada bu kararın 1 Nisan 2018 günü geçerlilikte kalacağı 2 Nisan sabahı ise tümüyle yürürlükten kalkacağı vurgulandı.

Liberal Demokrat Parti

Basın Bürosu

Yazarın Diğer Yazıları