Yüzde 20 oy alacak partinin genel merkezi böyle açıldı

Yüzde 20 oy alacak partinin genel merkezi böyle açıldı
Geçtiğimiz günlerde en az yüzde 20 oy alacağını söyleyen Ahmet Özal’ın partinsin genle merkezinin açılışına katılımın az olması dikkat çekti.

Türkiye Cumhuriyeti 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal, kurduğu Tek Parti ile siyaset arenasına yeniden giriş yaptı. Geçtiğimiz günlerde katıldığı televizyon programında partisinin 2023 seçimlerinde yüzde 25 oy alacağını ileri sürdü. Özal, “Ben daha önce de söyledim, biz yüzde 20-25''in altında oy alacağımızı düşünmüyoruz. Seçimden sonra bu sözlerimi hatırlatabilirsiniz” ifadelerini kullanmıştı.

Özal bu açıklamanın ardından Tek Parti’nin genel merkezinin açılışını yaptı. Tek Parti binasının açılışı için bir de tören düzenlendi. Düzenlenen katılan sayısının az olması dikkat çekti. Katılımın azlığı açılışta çekilen fotoğraflara yansıdı. Az sayıda vatandaşın katıldığı genel merkez açılışı sonrası, Ahmet Özal’ın partisinin nasıl oy toplayacağı merak konusu oldu.

NE DEMİŞTİ

Ahmet Özal, “Ben 20 sene önce Malatya''dan bağımsız milletvekili seçildim. Ondan sonra 20 sene siyasetle ilgilenmedim. Fakat biraz Doğu''ya gittim; Ağrı, Van, Hakkari, Trabzon, Erzurum, o bölgeleri gezdim. Sokaklarda insanlardan ''Siyasete dönün'' diye baskı gördüm. Benim mevki-makam derdim olmadı hiçbir zaman. Ben bugün bir şeyler yapmaya çalışmazsam, tabii önce Allah''ın sonra milletin takdiridir bu, yaparsam yaparım yapamazsam da vicdanım rahat eder. Onun için siyasete döndüm Ben daha önce de söyledim, biz yüzde 20-25''in altında oy alacağımızı düşünmüyoruz. Seçimden sonra bu sözlerimi hatırlatabilirsiniz.” ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler