En büyük ATATÜRK

En büyük ATATÜRK
Mustafa Kemal Atatürk’ün portresi, Anıtkabir’de 6 bin kişinin yer aldığı dev bir organizasyonla gerçekleştirildi.

En büyük ATATÜRK

Onlarca şehirden gelen binlerce kişi “Dünyanın En Büyük Atatürk Portresi” olarak Guinness’e girmeyi hedefleyen etkinliğe katılmak için Anıtkabir’e akın etti. Rekor denemesinde 3 saat süren çalışmalar sonucu Atatürk’ün portresi oluşturuldu. 

Anıtkabir, Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 92’nci yıldönümünde, yurt genelinden gelen onbinlerce kişiye Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün canlı portresini oluşturmak için ev sahipliği yaptı. Ankara’nın yanı sıra Antalya, Kastamonu, Samsun gibi onlarca şehirden gelen binlerce kişi  ’Dünyanın En Büyük Atatürk Portresi’olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi hedefleyen etkinliğine katılmak için Anıtkabir’e akın etti. 

3 saat süren bir çalışma
Sabah 10.30’dan itibaren Anıtkabir’e giriş yapmaya başlayanlar 12.00’de açılan istasyonlara kayıt yaptırdı. Fotoğraf Sanatçısı Cumhur Aygün’ün proje lideri olduğu, MTL Organizasyon ve Onur Tümer işbirliğinde Guinness’e aday olan etkinlik için 13 yaşından büyük ve sadece siyah giyinen kişiler seçildi. Saat 13.00’de başlayan rekor denemesinde 35-40 kişilik grupların başındaki organizasyon yetkilileri, yaklaşık 3 saat süren çalışmalar sonucu Atatürk’ün portresini oluşturdu. 

Dev organizasyon
Proje lideri Cumhur Aygün, 6 bin kişi tarafından oluşturulan Atatürk portresini Skorsky helikopterle fotoğraflarken, 2 octocopter bu dev organizasyonun görüntüsünü medya sponsoru TRT aracılığıyla paylaştı.