En büyük gelir adaletsizliği ABD’de

En büyük gelir adaletsizliği ABD’de
Nobelli ekonomist Joseph Stiglitz’e göre; “Amerikan Rüyası, bir hayalden başka bir şey değil”. ABD’de; başkanlık seçimlerinin bir numaralı kampanyası, gelir eşitsizliğini ortadan kaldırmak gibi duruyor

ABD’de gelir eşitsizliği konusunda yorumlar gelmeye devam ediyor. Nobelli ekonomist Joseph Stiglitz, dünyada en fazla gelir eşitsizliğinin olduğu ülkenin, ABD olduğunu söyledi . ABD’nin, dünyanın gelir eşitsizliğinin en yüksek olduğu ülke olarak gösterildi. Yorum, küresel piyasalarda bilinen profesörlerden, Nobel ödüllü ekonomist Joseph Stiglitz’den geldi.  Stiglitz, Amerikan rüyasının ’hayalden başka bir şey olmadığını’ söyledi. 

İşler iyiye gitmiyor 
Ekonomi dünyasının önemli profesörlerinden, Nobel ödüllü ekonomist Joseph Stiglitz, New York’ta düzenlenen bir toplantıda, ABD ekonomisinde işlerin iyiye gitmediğini belirtti. Stiglitz, ABD’liler için ekonomi merdivenlerini tırmanmanın her geçen gün zorlaştığını da ifade etti. Nobelli ekonomist, gelir eşitsizliği konusunda ABD’nin diğer gelişmiş ülkeler arasında en yüksek sırada yer aldığını söyledi.  Stiglitz’in yorumları, tam da ABD’de başkanlık seçimleri kampanyalarının başladığı dönemde geldi. ABD’de; 2016 başkanlık seçimlerinin bir numaralı kampanyalarından biri, gelir eşitsizliğini ortadan kaldırmak gibi duruyor. Gelir eşitsizliği konusu bu yıl Oscar ödüllerinde bile gündeme getirilmişti. Törende En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü alan Patricia Arquette, ülkede kadınlarla erkekler arasındaki gelir eşitsizliğine dikkat çekmiş, salondan büyük alkış almıştı.  

Oscar gecesindeki uyarı
Oscar gecesinin en can alıcı anı, Oscar denilen şovun ne olduğunu anlamak için verilebilecek misallerden biri ise hayli acıklıydı. Patricia Arquette’in Hollywood’daki kadın-erkek ücretindeki eşitsizlikten söz ederken, “Herkesin eşit hakları olsun diye savaştık. Artık, bizim de eşit gelir kazanma vaktimiz geldi de geçiyor. Amerikalı kadınlara eşit haklar verilmesinin vakti geldi” dediği sırada,  ünlü aktrist Meryl Streep ayağa kalkıp, arkadaşının sözlerini ’Evet, evet, evet! “ diyerek alkışlamıştı.