“En büyük zararı yargı camiası görüyor”

“En büyük zararı yargı camiası görüyor”
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu seçimlerin adil bir ortamda yapılması gerektiğinin altını çizerek toplumun her alanda adalete ihtiyacı olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Hak-Hukuk-Adalet” Belgeselinin galasında konuştu.

Yargıdaki siyasallaşmanın en çok yargının kendisine zarar verdiğini belirten Kılıçdaroğlu “81 milyon vatandaşım eline vicdanını koysun: Bir hakim üstelik Danıştay’da bir hakim bir partinin kadın kolları başkanı gibi tweet atarsa, o hakimi orada tutanda adalet kavramı yoktur. O yargıç orada duruyorsa hâlâ istifa etmemişse en büyük zararı yargı camiası alıyor. Sevgili hakim kardeşim görevinle istifa edeceksin, görevinden çekilmeyip, orada oturuyorsan açık ve net söylüyorum: Sen onursuz bir yargıçsın.” dedi.

Baskının egemen olduğu bir toplumda infial olacağının altını çizen Kılıçdaroğlu Asla yalnız yürümemenin tek koşu var; Haklı olacaksınız! Halkın çıkarlarını her zaman savunduk. O mücadele soylu bir mücadeleydi. İnsanı insan yapan kavram adalet. Eğer bir topluma adaleti unutturursanız, baskıyı egemen kılarsanız toplumda infial yaratırsınız. Tarihin hiçbir döneminde baskıcılar başarılı olamamıştır. Hak verilmez alınır diye bir kavram vardır. Biz kimseden lütuf istemiyoruz. 81 milyonun huzur içinde yaşamasını istiyoruz. 17 milyon yoksulumuz var bunları siyasi sömürü haline getireceksiniz! Bu ülkenin en saygın gazetelerini cezalandıracaksınız. Her seferinde bardağa bir damla düştü. Her seferinde düzelir diye bekledik.” İfadelerini kullandı.

Seçimlerin adil bir ortamda yapılması gerektiğine dikkat çeken CHP lideri Kılıçdaroğlu “Birinin elini kolunu bağlayacaksın. Diğerinin arabası var uçağı var. Nereden geldiği belli olmayan serveti var. Sonra eşit şartlarda seçim vs vs. Seçimde adalet yok. Seçimde de adalet istiyoruz.” Şeklinde konuştu.