En çok mülteci Türkiye’de

En çok mülteci Türkiye’de
Birleşmiş Milletler’in nisan ayı verilerine göre, dünyada en fazla mülteci barındıran ülke Türkiye oldu. Yaklaşık 3,9 milyon mülteci barındıran Türkiye’de en büyük mülteci grubu Suriyelilerden oluşuyor.

Birleşmiş Milletler verilerine göre, dünyada en fazla mülteci Türkiye’de bulunuyor. Birleşmiş Millet Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin verilerine göre, Türkiye yaklaşık 3,9 milyon kişi ile en çok mülteci barındıran ülke konumunda.

Türkiye’de bulunan mültecilerin büyük bir kısmı ise Suriyelilerden oluşuyor. Türkiye'de yaklaşık 3.6 milyon Suriyeli, 169 bin Afgan, 143 bin Iraklı, 35 bin İranlı, 4 bin 800 Somalili ve diğer uyruklardan 10 bin 800 olmak üzere yaklaşık 3.9 milyon sığınmacı bulunuyor.

En büyük sığınmacı grubu oluşturan Suriyeliler, daha çok İstanbul, Şanlıurfa, Hatay, Gaziantep, Mersin, Adana ve Kilis'te yaşıyor.

Türkiye'deki yaklaşık 3.6 milyon Suriyeli sığınmacının büyük çoğunluğu kampların dışında, kentsel ya da yarı kentsel alanlarda yaşıyor ve buradaki sığınmacıların çoğunluğunu çocuklarla kadınlar oluşturuyor.

İlgili Haberler