En iyi müzik eleştirmeni ödülü Burhan Ayeri'nin

En iyi müzik eleştirmeni ödülü Burhan Ayeri'nin
Yeniçağ Gazetesi'nde "Ekran Polisi" adlı köşesinde ağırlıklı olarak kültür-sanat konularında yazan Burhan Ayeri'ye 2017 yılının en iyi "Türk Müziği  Eleştirmeni" ödülü verildi

Salim YAVAŞOĞLU / İSTANBUL

Müzik Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) oluşturduğu, İstanbul Türk Müziği Dernek ve Vakıfları Dayanışma Konseyi'nin (MÜZDAK) düzenlediği 2 Mayıs günü başlayan "24. İstanbul Türk Müziği Festivali" sona erdi. Avcılar Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlenen Avcılar Belediyesi Konservatuarı'nın "Nesillere Miras Ezgiler" festivalin son konseri oldu. İlk konseri veren Avcılar Belediyesi Türk Müziği Çocuk Korosu seyircilerden büyük alkış aldı. Burhan Ayeri ödülünü "24. İstanbul Türk Müziği Festivali" Genel Sanat Koordinatörü Yardımcı Doçent Doktor Göktan Ay'ın elinden aldı. Hayatında bir çok ödül aldığını belirten Burhan Ayeri, "Aldığım en anlamlı ödül bu oldu. Çok mutluyum" dedi.

Kaliteli müzik için

Festivalin Genel Sanat Koordinatörü Yardımcı Doçent Doktor Göktan Ay, hiçbir derinliği ve kalıcılığı olmayan işlerle bir kültür ve medeniyet inşa edilemeyeceğini belirterek, "Müzik STK'ları olarak, üniversitelilerin bile Türkçeyi birkaç yüz kelimeyle konuştuğu, gençlerin; sanat, edebiyat, bilim, müzik, nitelikli okuma, spor, resim v.b. bir yetenek sahibi olup olmadığı bilinmeyen, ölçülemeyen bir ülkede, onların; sanat, kültür, iletişim alanında gelişmesi, sorunlarını çözmesi  konusunda  üzerimize düşen görevi yapmaya, bu alanda adım atmaya, bir olmanın, diri olmanın, üretmenin gurunu yaşatmaya, 24 yıldır, sponsorsuz, kendi imkanlarımızla müzikseverlere kaliteli müzik sunmaya, popüler kültürün ağırlığından, baskısından uzaklaştırmaya çalışıyoruz" dedi.

Ödüller dağıtıldı

Festival kapsamında 2017 yılı ödülleri de sahiplerini buldu. Televizyon ödülü TRT Müzik Kanalı'na verildi. "Türk Müziği Hizmet Ödülü",  Bakırköy Musıki Konservatuvarı Vakfı Başkanı Yılmaz Pamukçu'ya, "Türk Müziği Eleştirmeni Ödülü" Gazeteci-Yazar Burhan Ayeri'ye, "Türk Müziği Hizmet Ödülü", son iki sempozyum bildirilerini basarak, bilime/sanata destek sağlayan Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli'ye, "Yılın Kültür Programı Ödülü", Fasl-ı Anadolu ile TRT Müzik'ten Sema Dalgıç'a, "Yılın Türk Müziği Programı Ödülü", Yıldızlar Altında ile TRT Müzik'ten Ayşen Birgör'e, "Yılın Türk Halk Müziği Programı Ödülü", Çal Sazım Çal ile TRT Müzik'ten Hüseyin Akpınar'a verildi.