Enerji zirvesinde işçi eylemi

Enerji zirvesinde işçi eylemi
BEDAŞ’ta işten atılan Enerji-Sen’li 26 işçi enerji zirvesinde eylem yaptı. İşçilerin zorla zirveye girmek istemesi üzerine Bakan Yıldız, işçilere randevu vermek zorunda kaldı.

BEDAŞ’ta can güvenliği istediği için işten atılan Enerji-Sen üyesi 26 işçi, enerji şirketlerinin CEO’larının ve enerji bakanlarının bulunduğu 6. Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi’nin yapıldığı The Grand Tarabya Oteli’nde eylem yaptı. Bakanlık korumalarının saldırısına uğrayan direnişçi işçilerin görüşme talebini kabul etmek zorunda kaldı.

İstanbul Tarabya’daki The Grand Tarabya Otel’de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ABD Enerji Bakanı Ernest Moniz, İklim ve Enerji’den Sorumlu AB Komisyonu üyesi Miguel Arias Canete’nin de katıldığı, 6. Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi’ne, işçiler ’enerji işçilerinin olmadığı ve işçilerin sorunlarının konuşulmadığı enerji zirvesi yapılamaz’diyerek içeri girmek istedi.
Saat 09.00’da otel önüne gelen işçiler Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile görüşmek istedi. Otelin önünde, “BEDAŞ’ta Can Güvenliği İstedik, İşten Atıldık, İşten Atılan İşçiler Geri Alınsın” diye pankart açan Enerji-Sen’li işçiler, “BEDAŞ Soma Olmayacak”, “BEDAŞ Ermenek olmayacak”, “İşimizi Geri İstiyoruz” diye slogan attı.

Bakan randevu verdi
Enerji-Sen Başkanı Ali Duman, “Enerji Bakanı ile 2,5 aydır görüşme talebimize bir tane cevap gelmiyor. Şimdi bu talebi yeniden iletmek için buradayız. Şimdi hep beraber içeri giriyoruz ve Enerji Bakanı ile görüşüyoruz” dedi. Toplantıya girmek isteyen işçilere bakanlık korumaları ile sivil polis ve otel görevlileri saldırdı. Saldırı sırasında işçilerden yere düşenler oldu. Görevlilerin talebi içeriye iletme sözü vermeleriyle, işçiler binanın önünde beklemeye başladılar. İşçiler otel önünde beklerken, otel kapısına çevik kuvvet polisleri barikat kurdu. Taleplerin bakana iletilmesinden sonra işçilere Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’nda 3 Aralık saat 15.00’a randevu verildi.